Prekinut štrajk glađu radnika Tuzla kvarca

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 28.Apr.2016, 20:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Prekinut štrajk glađu radnika Tuzla kvarca

Večeras je okončan štrajk glađu radnika Tuzla kvarca, nakon što je ispunjen ključni uslov koji su postavljali - ponovna eksploatacija kvarcnog pijeska na lokalitetu Bukinje, kako bi firma nastavila s radom.

Građevinska firma Tehnograd Kompany će od "Tuzla kvarca" otkupiti koncesioni i nastaviti eksploataciju pijeska.

Tehnograd će snositi sve obaveze prema Poreznoj upravi FBiH i Tuzlanskom kantonu kako bi se omogućilo radnicima da krenu s proizvodnjom.

Gradonačelnik Tuzle Jasmin Imamović obećao je radnicima koji su štrajkovači glađu po 250 maraka pomoći do prve plate.

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...






Povezane vesti

Okončana cjelodnevna agonija: Prekinut štrajk radnika ''Tuzla kvarca''

Izvor: Nezavisne Novine, 28.Apr.2016

TUZLA - Nakon cjelodnevne agonije, postignut je dogovor Vlade TK i radnika "Tuzla kvarc" koji već dvadeseti dan štrajkuju glađu...Radnici će uskoro početi s radom jer će građevinska kompanija Tehnograd Kompany sklopiti ugovor sa "Tuzla kvarcom" o poslovnoj saradnji...Tehnograd će vršiti koncesiju...

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Slobodna Evropa. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Slobodna Evropa. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.