Izvor: Vesti-online.com, 11.Jul.2012, 18:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pozlilo radniku "Šumadije" koji štrajkuje glađu

Jednom od šestorice radnika sa invaliditetom kragujevačke "Šumadije" koji štrajkuju glađu danas je pozlilo i prebačen je u bolniu da primi infuziju, rečeno je Beti u sindikatu te firme.

Prema rečima predsednika sindikata Dejana Markovića, zbog lošeg zdravstvenog stanja jednog radnika intervenisala je ekipa Hitne pomoći i on je prevezen u bolnicu.

Radnici "Šumadije" koji od juče štrajkuju >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << glađu uzimaju samo vodu i sokove. Oni na taj način protestuju zbog neisplaćenih zarada. U preduzeću je zaposleno 86 radnika među kojima je 51 sa invaliditetom.

Radnici "Šumadije" su od marta ove godine dva puta štrajkovali, a u junu je imenovan novi direktor. Zaposleni su na minimalcu, a poslednji put su primili po 6.000 dinara.

Poslodavac radnicima duguje pet i po zarada, a država nije uplatila novac za tri i po zarade za refundaciju 50 odsto zarade zaposlenih sa invaliditetom.
Pogledaj vesti o: Kragujevac

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.