Policijski sindikat najavio štrajk za 13. juni

Izvor: Blic, 03.Jun.2011, 20:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Policijski sindikat najavio štrajk za 13. juni

BEOGRAD - Policijski sindikata Srbije (PSS) najavio je danas da će 13. juna stupiti u štrajk zbog lošeg materijalnog i socijalnog položaja.

Osnovni zahtevi tog reprezentativnog sindikata, kako se navodi u saopštenju, jesu isplata sredstava za poboljšanje materijalnog statusa policajaca, hitna primena Posebnog kolektivnog ugovora i završetak nacrta izmene Zakona o policiji.

Odluka o štrajku doneta >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << je zato što Vlada Srbije, uprkos obećanjima, nije uspela da ispuni nijedan od dogovora napravljenih nakon potpisivanja Posebnog kolektivnog ugovora", ističe PSS.

Predsednik Sindikata Veljko Mijailović je naveo u saopštenju da je PSS pokazao strpljenje i tolerantnost prema Vladi, koja nije ispunila prihvaćene obaveze i da je vreme da policija pokaže solidarnost i snagu u borbi za svoja prava.

Ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić izjavio je pre dva dana, povodom najave štrajka jednog od policijskih sindikata, da se nada da do toga neće doći i da će kratkoročno biti obezbeđena dodatna sredstva.

"Nadam se da neće biti razloga za štrajk i da ćemo učiniti neke korake, kao i svakog meseca, da poboljšamo materijalni položaj policije", rekao je Dačić.

On je naveo da po pitanju materijalnog i socijalnog položaja policajaca "nema jedne i druge strane", izrazivši spremnost da se nastavi iznalaženje načina za poboljšanje materijalne situacije svih radnika MUP-a.

U Ministarstvu unutrašnjih poslova deluje osam sindikata, ali su reprezentativni samo PSS i Nezavisni sindikat policije.

Povezane vesti: Dačić: Kratkoročno obezbediti dodatan novac za policiju Sindikati policije najavili štrajk za 10. jun Dačić: Policija spremna da obezbedi mirno održavanje skupa Dačić: Prosečan policajac živi pet godina kraće od drugih građana Oteto sedam estonskih turista u Libanu

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.