Policijski sindikat Srbije od danas u u štrajku

Izvor: TvojPortal.com, 10.Okt.2011, 10:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Policijski sindikat Srbije od danas u u štrajku

/bizlife.rs/ Policijski sindikat Srbije počeće danas generalni štrajk uz poštovanje minimuma procesa rada, najavio je predsednik sindikata Veljko Mijailović.

Ovo je odlučeno nakon višesatnog sastanka sa ministrom unutrašnjih poslova Ivicom Dačićem.

Prema rečima potpredsednik tog sindikata Vlade Pavićevića na sastanku sa ministrom Dačićem, koji je počeo u 20 sati i trajao skoro do >> Pročitaj celu vest na sajtu TvojPortal.com << ponoći, delegacija tog sindikata upoznala Dačića sa svojim zahtevima.
Pavićević je naveo da je Dačić, kako je kazao, u principu podržao sindikalne zahteve, dodajući da će štrajk ipak trajati sve dok uslovi ne budu ispunjeni "na papiru" i dok sindikalno članstvo ne bude obavešteno o svemu tome.
Sindikat traži pobošanje finansijskog i socijalnog statusa svih zaposlenih u MUP-u, novu sistematizaciju, primenu Posebnog kolektivnog ugovora za policijske službenike, izmenu i dopunu Zakona o policiji i novu uniformu i opremu.
PSS je ranije najavio da će od ponedeljka zbog generalnog štrajka smanjenim kapacitetom raditi granični prelazi, a izdavanje ličnih karata, pasoša i drugih dokumenata obavljaće se samo u hitnim slučajevima.
Policijski sindikat Srbije ima 15.000 članova.
*izvor: Beta, Tanjug

Srbijapolicijaštrajkpolicijski sindikat
Pogledaj vesti o: Ivica Dačić

Nastavak na TvojPortal.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta TvojPortal.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta TvojPortal.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.