Piloti Lufthanze ponovo štrajkuju

Izvor: RTS, 01.Dec.2014, 11:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Piloti "Lufthanze" ponovo štrajkuju

Unija sindikata nemačkih pilota pozvala je na novi štrajk pilota avio-kompanije "Lufthanza" zbog spora o starosnoj granici za odlazak u penziju. Štrajk počinje danas u podne i završiće se sutra u ponoć.

Biće otkazano nekoliko stotina letova na kratkim i letovima srednje dužine, a sutra neće leteti ni teretni avioni, prenosi Beta.

Štrajk se neće odnositi na "Džermanvings", >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << niskotarifnu filijalu "Lufthanze".

Uprava "Luftahnze" ocenila je štrajk kao "nesrazmernu meru" i pozvala pilote na nastavak pregovora.

To je deseti štrajk pilota najveće evropske avio-kompanije od aprila ove godine.

Piloti i uprava spore se oko uslova odlaska u prevremenu penziju sa 55 godina, pošto aviokompanija želi da im ukine nadoknadu u tom slučaju.

Do sada su prevremeno penzionisani piloti do 65 godine, kada je vreme za redovni odlazak u penziju, dobijali 60 odsto plate.

"Lufthanza" se bori sa oštrom konkurencijom evropskih niskobudžetskih avio-prevoznika i velikih avio-kompanija iz arapskih zemalja.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.