Osmi dan štrajka u javnom sektoru Slovenije

Izvor: S media, 04.Okt.2010, 13:19   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Osmi dan štrajka u javnom sektoru Slovenije

Osmi dan zaredom u Sloveniji traje štrajk zaposlenih u javnom sektoru zbog odluka vlade da im se zamrznu primanja, a najteža situacija je na graničnim prelazima gde, zbog obustave rada carinika i policije, vozila čekaju po nekoliko sati.

Predstavnici sindikata i vlade trebalo bi, tokom popodneva, da nastave dijalog započet u petak na kome je, kako je prenala agencija STA, učinjen izvestan napredak.

Iz vlade je poručeno da, zbog manjka u budžetu, >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << nema uslova za povećanje plata, ali da je moguće razgovarati o drugim pitanjima, kao što je nova preraspodela raspoloživih sredstava za javne službe.

Pored carinika i policajaca, u štrajku su i zaposleni u administraciji, kulturi, socijalnim i zdravstvenim i kulturnim, veterinarskim inspekcijama i Radioteleviziji Slovenije.

Prema saopštenjima sindikata, od 180.000 zaposlenih u javnom sektoru, u štrajku je polovina.

(Tanjug)

Nastavak na S media...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

OSMI DAN ŠTRAJKA U SLOVENIJI, NA GRANICI KOLONE

Izvor: Kurir, 04.Okt.2010

LJUBLJANA - Osmi dan zaredom u Sloveniji traje štrajk zaposlenih u javnom sektoru zbog odluka vlade da im se zamrznu primanja, a najteža situacija je na graničnim prelazima gde, zbog obustave rada carinika i policije, vozila čekaju po nekoliko sati...Predstavnici sindikata i vlade trebalo bi, tokom...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.