Osam radnika Laste štrajkuje glađu

Izvor: NoviMagazin.rs, 29.Sep.2017, 20:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Osam radnika Laste štrajkuje glađu

Štrajk glađu započelo je osam radnika beogradskog preduzeća "Lasta",a ukupno 20 zaposlenih protestuje ispred sedišta tog saobraćajnog preduzeća u Beogradu, javila je televizija N1.

Kako su za tu televiziju objasnili u Nezavisnom sindikatu štrajk glađu su otpočeli jer je kompletno rukovodstvo "Laste" podnelo ostavku o čemu ih je, kako tvrde, >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << obavestio generalni direktor.

"Od ponedeljka neće imati ko da potpisuje ni račune, naloge, nećemo imati nijedno odgovorno lice. Deluje nam da hoće da nas gurnu u stečaj, što radnici ne žele", rekao je za N1 potpredsednik nezavisnog sindikata Dragan Filipović.

Filipović tvrdi da su dva sindikata - Nezavisni i Samostalni u štrajku i da u sve većem broju pristižu ispred upravne zgrade.

"Očekujemo da se tokom večeri štrajku priduži najmanje 150 ljudi. Tražimo da se pojavi neko iz države. Najmanje ministar privrede da bi mu zaposleni pokazali pravu stanje kakvo je u 'Lasti'", kazao je Filipović.

On je rekao da su sindikati inače najavili generalni štrajk za utorak sa zahtevom da budu smenjena tri izvršna direktora zbog lošeg poslovanja, ali da je sada ostavku podnelo kompletno rukovodstvo.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.