Nemački železničari odustali od štrajka

Izvor: Beta, 13.Maj.2023, 20:09

Nemački železničari odustali od štrajka

Nemački sindikat železničara odustao je od štrajka zbog plata, najavljenog za sutra, jer je postignut dogovor sa železničkom kompanijom (Deutsche Bahn) o nastavku pregovora."Štrajk je izbegnut, milioni korisnika mogu da dišu", navela je u saopštenju nemačka železnica.Kompanija i sindikat železničara prihvatili su kompromis koji je predložio sud, pred kojim je uprava železnice uložila žalbu na štrajk.Kompromis predviđa da se dve strane "brzo" i "konstruktivno" vrate za pregovarački sto, sa nadom postizanja dogovora.Štrajk je trebalo da počne sutra uveče i da traje do utorka uveče.Sindikat zahteva povećanje plate od 12 odsto ili mesečno povećanje od 650 evra na bruto zaradu.
Pogledaj vesti o: Štrajk

Nastavak na Beta...






Povezane vesti

Nemački železničari otkazali štrajk koji je trebalo da traje 50 sati

Izvor: Blic, 13.Maj.2023

Nemački železnički sindikat EVG otkazao je planirani 50-satni štrajk koji se trebalo da se održi od sutra do utorka, objavio je državni železnički operater Dojče Ban, koji je podneo hitan zahtev radnom sudu u Frankfurtu na Majni tvrdeći da je planirani štrajk nerazmeran i štetan za neuključene...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.