Neizvestan generalni štrajk u zdravstvu

Izvor: Blic, 18.Feb.2011, 01:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Neizvestan generalni štrajk u zdravstvu

BEOGRAD - Tri reprezantivna sindikata zdravstva juče nisu postigli dogovor o usklađivanju zahteva oko povećanja plata sa kojim bi zajedno nastupili u Ministarstvu finansija, ali se razgovaralo o usaglašavanju koeficijenata svih zaposlenih.

Odluka o mogućem štrajku zavisiće od pregovora sa Ministarstvom finansija.

Na dva dana ranije održanom susretu sa Vladom, predstavnici Granskog sindikata zdravstva i socijalne zaštite "Nezavisnost” nisu prihvatili predlog >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << povećanja zarada za 13,6 odsto jer je njihov zahtev 21 odsto veće plate.

Sindikat zaposlenih u zdravstvu i socijalnoj zaštiti traži povećanje od 14,5 odsto, ali smatra prihvatljivim vladin predlog od 13,6 odsto što su prihvatili i predstavnici Sindikata medicinskih sestara i tehničara Srbije. - Zatražili smo da kolege iz druga dva sindikata ne pristanu na ponuđeno povećanje.

Najniža plata treba da odgovara minimalnoj zagarantovanoj zaradi u Srbiji, a na osnovu toga treba graditi ostale nove koeficijente - kaže Goran Dejanović iz "Nezavisnosti”. Novi sindikat zdravstva neće krenuti u štrajk 21. februara.

Povezane vesti: Štrajkuju još dva sindikata prosvetara Sindikati: Štrajk u 1.500 škola od 28. januara Češki lekari daju otkaze zbog malih plata Sindikat policija: Obećano nam poboljšanje materijalnog položaja Protesti u Portugalu zbog vladinih mera štednje

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.