Moguć novi štrajk u pravosuđu

Izvor: Radio 021, 24.Dec.2015, 15:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Moguć novi štrajk u pravosuđu

Odluka o eventualnom stupanju u štrajk pravosudnih službenika biće razmatrana na sednici republičkog odbora Sindikata pravosuđa Srbije.

Prema rečima Slađanke Milošević, predsednice sindikata, među članovima vlada veliko nezadovoljstvo. Kako je navela, sindikat se najoštrije protivi otpuštanjima ljudi u pravosuđu i ističe da bi dodatno smanjenje broja zaposlenih dovelo u pitanje funkcionisanje pravosuđa.

"Mi smo tražili sastanak sa predstavnicima >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << Ministarstva pravde kako bismo razgovarali o najavljenim racionalizacijama, ali do tog sastanka nije došlo", navela je predsednica Sindikata pravosuđa Srbije. Prema njenim saznanjima, rukovodioci pravosudnih organa (javni tužioci i predsednici sudova) dobili su instrukcije da izrade nove sistematizacije radnih mesta u svojim organima koje će morati da se uklope u projekcije Ministarstva državne uprave.

"Sve stare sistematizacije, koje su prikazivale realno stanje, poništene su. Sada predsednici sudova i javni tužioci moraju da izrade nove, u kojima će biti prinuđeni da smanje broj radnih mesta u onolikoj meri u kojoj je to zamišljeno Zakonom o maksimalnom broju zaposlenih u javnoj upravi", rekla je Miloševićeva.
Pogledaj vesti o: Štrajk

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.