Mitrovački putari prete radikalizacijom štrajka

Izvor: Glas javnosti, 15.Nov.2011, 11:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mitrovački putari prete radikalizacijom štrajka

SREMSKA MITROVICA - Štrajk stotinak zaposlenih u sremskomitrovačkom AD "Putevi", koji je ušao već u drugu nedelju, nastavljen je, a pošto od upućenih zahteva štrajkača ništa nije realizovano, postoji realna opasnost da bi on za dan-dva mogao biti radikalizovan.

Osnovni zahtev štrajkača je da im se isplate tri zaostale zarade, a sada se traži i raskid kupoprodajnog ugovora o privatizaciji, izjavio je predsednik >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << Gradskog odbora Saveza samostalnih sindikata za Sremsku Mitrovicu Stevan Romakov.

Krajem prošle nedelje u Sremskoj Mitrovici su boravili predstavnici Agencije za privatizaciju, kako bi se upoznali sa stanjem u AD Putevima, no njen stav u vezi s novonastalom krizom u tom preduzeću se tek očekuje.

Puteve, do tada profitabilnu firmu, kupilo je preduzeće Sremski putevi, u vlasništvu Nade Zmijanac iz Rume, i tada počinje njen sunovrat. Račun Puteva je u blokadi već više od 70 dana, dugovanja su dostigla gotovo 50 miliona dinara, a uskoro bi mogla biti i udvostručena, jer stižu na naplatu nove rate kredita.

Gradske vlasti su Putevima poverili održavanje zimske službe, a kako će to funkcionisati u novonastaloj situaciji, u ovom trenutku niko ne nudi odgovor.

A kako oni strajkuju - umesto da jedan radi a 3 gledaju, tokom strajka 1 radi a 6-ica gledaju?

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.