Miting oružara odložen za ponedeljak

Izvor: S media, 04.Jun.2011, 11:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Miting oružara odložen za ponedeljak

Radnici kragujevačke fabrike "Zastava oružje" pomeraju danas najavljeni miting za ponedeljak. Razlog zbog kojeg je došlo do odlaganja je taj što su radnici imali probleme da prikupe sve potrebne dozvole za njegovo održavanje.

Radnici kragujevačke fabrike "Zastava oružje", koji su već 13 dana u štrajku, odlažu za danas najavljeni miting za ponedeljak, na centralnom trgu u Kragujevcu.

>> Pročitaj celu vest na sajtu S media << />Protest oružara u centru Kragujevca

Oružari pored pušaka sad imaju i municiju!

Prema rečima predsednika Samostalnog sindikata Dragana Ilića, do odlaganja mitinga je došlo zbog problema u pribavljanju potrebnih dozvola za njegovo održavanje.

"U pitanju je veliki skup na kome će se okupiti više od 2.000 ljudi, pa sve dozvole nismo stigli da pribavimo do juče i zato smo odlučili da miting ipak bude u ponedeljak", kazao je Ilić.

Najavljeni miting oružara biće održan pod nazivom "Minut do 12" sa zahtevima oružara da se poštuju radnička prava, konflikti rešavaju dijalogom i da politici gašenja radnih mesta dodje kraj.

Štrajkači očekuju da im se na mitingu pridruže bivsi radnici fabrike, nezaposleni, studenti, penzioneri i svi koji se osećaju kao žrtve tranzicije.

(Beta)
Pogledaj vesti o: Kragujevac

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.