Lufthanza najavila novi štrajk

Izvor: Mondo, 28.Nov.2016, 10:23   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Lufthanza" najavila novi štrajk

Piloti "Lufthanze" najavili su novi štrajk za utorak i sredu, 29. i 30. novembra.

Foto: Guliver/Getty/Thinkstock

  Sindikat nemačkih pilota "VC" najavio je nastavak štrajka u "Lufthanzi" 29. i 30. novembra, nakon što su propali pregovori u vezi sa sporom oko plata, koji je i doveo do četvorodnevnog štrajka.

Štrajk će se odnositi na kratke letove 29. novembra i kratke i duge letove >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << 30. novembra iz Nemačke, saopštio je sindikat.

"Lufthanza" je otkazala gotovo 2.800 letova tokom četiri dana štrajka od 23. novembra što je pogodilo više od 350.000 putnika. Štrajkovi su do sada koštali avio-kompaniju više miliona evra.

Sindikat pilota odbacio je poslednju ponudu "Lufthanze" 25. novembra i najavio moguće štrajkove i naredne sedmice, ali uz najavu 24 časa unapred.

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.