Lekari započeli štrajk, traže veće plate

Izvor: B92, 08.Jul.2020, 17:31

Lekari započeli štrajk, traže veće plate

Sarajevo -- Lekari u Kantonu Sarajevo započeli su danas štrajk upozorenja zahtevajući povećanje plata i potpisivanje kolektivnog ugovora.

Zbog štrajka u gotovo svim medicinskim ustanovima stvorene su gužve.

U BiH su danas prijavljene ukupno, Republika Srpska i Federacija BiH, 244 novozaražene osobe, od toga samo u Sarajevu 45.

Iz Sindikata radnika u zdravstvu ranije su najavili >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << da će tokom štrajka primati samo hitne slučajeve.

Predsednik sindikata zdravstvenih radnika sarajevskog kantona Edo Selimić je, prenosi Hina, rekao da oni žele da problem što pre bude rešen.

Doda je, međutim, da ne žele doodatno da pregovaraju sa kantonalnom vladom, već da očekuju da se vlada izjasnii o njihovom zahtevu za povećanje koeficijenta.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.