Kosovo: Štrajk bivših radnika suda

Izvor: B92, 30.Mar.2011, 09:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kosovo: Štrajk bivših radnika suda

Kosovska Mitrovica -- Blokadom zgrade Kosovskog okruga u Gračanici 30 bivših radnika pravosudnih organa Vlade Srbije na Kosovu štrajkuje glađu tražeći vraćanje na radna mesta.

Koliko će ljudi da ostane da radi u sudovima na Kosovu odredio je Visoki savet sudstva.

Grupa zaposlenih u bivšim sudovima južno od Mitrovice je reformom pravosuđa, novom sistematizacijom i uspostavljanjem Osnovnog suda sa sedištem u severnom delu Mitrovice, ostala bez radnih mesta. >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 <<

Zoran Maksimović iz Kosovske kamenice kaže da je Osnovnom sudu u Mitrovici sa sudskim jedinicama odobreno 100 radnih mesta. Od toga 85 je u Mitrovici, a 15 u enklavama sa mnogo više Srba nego na severu Kosova.

Dubravka Maksić iz Lipljana tvrdi da ima primera da su u sudskim jedinicama u centralnom Kosovu zaobiđeni radnici koji su do skora radili u sudovima.

Štrajk glađu i blokadu zgrade Kosovkog okruga grupa iz bivših sudova je počela u utorak uveče, a nastaviće je, kako kažu, do ispunjenja zahteva.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.