Izvor: Radio 021, 27.Dec.2019, 00:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kabinsko osoblje Lufthanze planira štrajk narednih dana

Nemački sindikat koji predstavlja kabinsko osoblje aviokompanije Lufthanza saopštio je da će pozvati na novi štrajk "narednih dana".

Sindikat UFO je naveo da će detalje o ovoj akciji dati sutra popodne.  Ovaj poziv na štrajk poslednja je epizoda u dugoj borbi za bolje plate i uslove rada u Lufthanzi.

Štrajk je očekivan pošto >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << je UFO uputio pretnju u nedelju, kada je ipak naveo da neće biti štrajka za dane oko Božića po gregorijanskom kalendaru, 24, 25, i 26. decembar.

Portparol Lufthanze je rekao da kompanija ne smatra da su štrajkovi rešenje, prenosi novinska agencija Dpa. Po njegovim rečima kompanija i dalje veruje u proces arbitraže i spremna je da  učestvuje u novim pregovorima koje predlažu dva nezavisna medijatora za početak januara. Veliki 48-očasovni štrajk kabinskog osoblja početkom novembra je primorao Lufthanzu da otkaže 1.500 letova za ta dva dana što je pogodilo gotovo 200.000 putnika.

Autor: Beta

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Povezane vesti

Kabinsko osoblje Lufthanze planira štrajk narednih dana

Izvor: NoviMagazin.rs, 27.Dec.2019

Nemački sindikat koji predstavlja kabinsko osoblje aviokompanije Lufthanza saopštio je da će pozvati na novi štrajk "narednih dana"...Sindikat UFO je naveo da će detalje o ovoj akciji dati sutra popodne.  Ovaj poziv na štrajk poslednja je epizoda u dugoj borbi za bolje plate i uslove rada u Lufthanzi...Štrajk...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.