FRANCUSKA PARALISANA: Sindikat železnice ŠTRAJKUJE DO BOŽIĆA! (FOTO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 09.Dec.2019, 10:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

FRANCUSKA PARALISANA: Sindikat železnice ŠTRAJKUJE DO BOŽIĆA! (FOTO)

Problemi u saobraćaju u Francuskoj nastaviće se i danas zbog štrajka zaposlenih u železnicama, zbog kojih je prethodnih dana većina francuskih vozova ostala u stanicama

Zbog štrajka francuskih železnica RATP i pariskih železnica SNCF, 14 linija pariskog metroa je zatvoreno, a funkcionišu samo dve linije na kojima saobraćaju automatizovani vozovi bez vozača.

Day 5 of public transport chaos in >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << France as strike over pensions continues https://t.co/BKiK4jaqiQ via @FRANCE24

— *•.¸♡ Ꮆяєтє ♡¸.•* (@Gr3Te4rights) December 9, 2019

Kako javljaju francuski mediji, očekuje se da će današnji dan biti izuzetno težak.

SNCF je savetovao korisnicima da danas izbegavaju bilo kakav izlazak na stanice iz bezbednosnih razloga, zbog mogućnosti stvaranja velikih gužvi.

Saobraćaj na linijama pariskog brzog metroa RER, takođe će biti poremećen, jer će 10 od ukupno 16 linija ostati zatvoreno, preneo je francuski radio "Frans enfo".

Kako bi se izbegli veliki zastoji, tokom dana će za obična vozila biti dozvoljeno da koriste žute trake rezervisane za gradski saobraćaj i taksi, ali samo na prilazima Parizu, ne i u samoj prestonici, saopšteno je iz francuskog Ministarstva saobraćaja.

SNCF i RATP štrajkuju zbog reformi penzionog sistema koje je najavio francuski predsednik Emanuel Makron.

Iz sindikata železnica, koji smatraju da reforma koju predlaže Makron nudi lošije uslove za penzionisanje i primorava određene kategorije da rade duže, poručili su da je ključni dan ponedeljak, ali i da su spremni da nastave štrajk do katoličkog Božića.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.