Distrofičari ponovo stupili u štrajk gladju

Izvor: S media, 11.Mar.2010, 16:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Distrofičari ponovo stupili u štrajk gladju

Invalidi-radnici Zavoda distrofičara u Banjaluci koji su nedavno dobili otkaze, danas su ponovo stupili u štrajk gladju, jer stečajni upravnik tog preduzeća nije potpisao rešenja o njihovom povratku na posao.

Predstavnici Vlade Republike Srpske (RS) nedavno su obećali da će otpušteni radnici biti vraćeni na posao.

Krajem februara 37 radnika Zavoda distrofičara, od kojih 19 invalida, dobilo je otkaz.

Vlada RS je početkom marta usvojila >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << zaključak kojim je zatraženo zaustavljanje otkazivanja ugovora o radu osobama sa invaliditetom u Zavodu i povratak otpuštenih radnika na posao.

Jedan od otpuštenih radnika Zavoda Drago Novaković, rekao je novinarima da ih je stečajni upravnik Radovan Radulja obavestio da o njihovom povratku na posao odlučuje sud.

"Stečajni upravnik je mimo odluke suda vratio na posao šest radnika, a za nas 16 invalida treba odluka suda. Mi moramo izdržati, jer nemamo šta izgubiti. Ponovo se vraćamo na staro i ponovo gubimo zdravlje", rekao je Novaković.

On je najavio da invalidi, radnici Zavoda distrofičara, ne isključuju mogućnost da izadju na proteste ako sa predstavnicima Vlade RS u Odboru poverilaca Zavoda ne postignu dogovor o rešavanju njihovih problema.

U Zavodu distrofičara pokrenut je stečaj, a poverioci od ovog preduzeća potražuju 4,8 miliona konvertibilnih maraka (oko 2,4 miliona evra).

Medju najvećim poveriocima su javni fondovi, elektrodistribucija i vodovod.

Nastavak na S media...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Štrajk glađu radnika- invalidi

Izvor: Capital.ba, 11.Mar.2010

BANJALUKA, Invalidi - otpušteni radnici Zavoda distrofičara u Banjaluci ponovo su stupili u štrajk glađu, jer stečajni upravnik ovog preduzeća Radovan Radulj nije potpisao rješenja o njihovom vraćanju na posao. 'Osnovni razlog što smo juče ponovo stupili u štrajk glađu je to što stečajni...

Nastavak na Capital.ba...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.