Boško Obradović nastavlja štrajk glađu

Izvor: RTS, 11.Maj.2020, 21:45

Boško Obradović nastavlja štrajk glađu

Lider Dveri Boško Obradović rekao je da će nastaviti štrajk glađu koji je započeo u nedelju.
Boško Obradović je rekao da želi da ukaže na to da izbori 21. juna nisu rešenje jer, kako je naveo, nema ni zdravstvenih, ni fer, ni poštenih uslova za njihovo održavanje.
>> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << />
"Mislim da nisu razumeli moju centralnu poruku od pre dva dana kada sam započeo štrajk glađu, a to je da ove stvari ne mogu da se reše tako što ćemo dalje ići u eskalaciju nasilja, sukoba, međusobnog nerazumevanja i tenzija. Mislim da je trenutak da sa tim zastanemo, inače videli ste večeras kuda sve to vodi", istakao je Obradović.
Navodi da ako "hoćemo da normalizujemo političke prilike, imamo jedno veoma elegantno demokratsko rešenje, a to je da sednemo za pregovarački sto, i vlast i opozicija, da odložimo izbore dok ne prođe pandemija koronavirusa i da onda imamo slobodne i poštene izbore, uz prelaznu tehničku vladu koja bi to garantovala".
Prema njegovim rečima, onog trenutka kada je došla Žandarmerija i razdvojila dve grupe građana na dve strane, shvatio je da je to slika zbog koje je i započeo štrajk glađu, slika "podeljene Srbije, podeljenog društva, zaraćenih strana" 
Poslanica Srpske napredne stranke Sandra Božić rekla je da, na molbu predsednika Srbije i lidera partije Aleksandra Vučića, prekida štrajk glađu.
Šef poslaničke grupe SNS-a Aleksandar Martinović još nije odlučio i za sada nastavlja štrajk. Predsednik Srbije Aleksandar Vučić prethodno je rekao da će tokom večeri razgovarati sa Martinovićem i zamoliti ga da prekine štrajk. 
Pogledaj vesti o: Dveri

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Boško Obradović: Vučić mora da shvati da je krenuo opasnim putem

Izvor: Beta, 11.Maj.2020

Lider Dveri Boško Obradović rekao je da će ostati ispred Skupštine i nastaviti štrajk gladju, preneo je N1.Naveo je da vlasti nisu razumele njegovu centralnu poruku od pre dva dana kada je započeo štrajk gladju da je ovo trenutak da se zastane s eskalacijom nasilja, sukoba, nerazumevanja i tenzija...

Nastavak na Beta...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.