Bolničko osoblje u Hongkongu preti štrajkom

Izvor: Beta, 01.Feb.2020, 20:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bolničko osoblje u Hongkongu preti štrajkom

Nekoliko hiljada medicinskih radnika u javnim bolnicama Hongkonga danas je glasalo za štrajk ukoliko vlasti ne ispune njihov zahtev, a to je zatvaranje prelaza sa kontinentalnim delom Kine gde je od virusne upale pluća umrlo 259 osoba.Na području Hongkonga su registrovana 14 slučaja zaraze novim koronavirusom, dok je 112 u karantinu.Više od 3.000 članova osoblja javnih bolnica, medju kojima lekari i medicinski tehničari, glasalo je za obustavu rada ako vlada Hongkonga ne ispuni njihov zahtev.Ako se ne deluje na izvor zaraze, sredstva za prevenciju epidemije i ljudski resursi neće biti dovoljni, izjavila je predsednica Udruženja zaposlenih u bolnicima Vini Ju."Ne želimo štrajk ali je vlada ignorisala zahteve medicinskih radnika koji su prvoj liniji. Nemamo izbora nego da štrajkujemo", dodala je ona.Vlada Hongkonga, verna centralnim vlastima u Pekingu, odbila je da skroz zatvori granicu sa kontinentalnim delom Kine. Zatvoreno je šest od 14 prelaza, a vlasti Hongkonga navode da ne planiraju zatvaranje svih prelaza.

Nastavak na Beta...






Povezane vesti

Bolničko osoblje u Hongkongu preti štrajkom

Izvor: Danas, 01.Feb.2020

Nekoliko hiljada medicinskih radnika u javnim bolnicama Hongkonga danas je glasalo za štrajk ukoliko vlasti ne ispune njihov zahtev, a to je zatvaranje prelaza sa kontinentalnim delom Kine gde je od virusne upale pluća umrlo 259 osoba.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.