Atina bez javnog prevoza uoči štrajka

Izvor: Press, 02.Nov.2012, 19:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Atina bez javnog prevoza uoči štrajka

Metro i prigradski železnički prevoz u glavnom gradu Grčke su danas zaustavljeni 24-časovnm štrajkom, dok se sindikati pripremaju za novu rundu velikih protesta protiv novih mera budžetske štednje

Štrajk službi javnog prevoza, u znak protesta zbog smanjenja plata i zbog širih planova privatizacije, održan je uoči 48-časovnog generalnog štrajka idućeg utorka i srede, i posebnih protesta >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << osoblja trgovačke mornarice i državnog zdravstva.

Grčka koaliciona vlada se bori da progura novu rundu mera štednje kojima nameće nova smanjenja plata, penzija i bonusa na plate, dok Grčku pogađaju već 25-odstotna nezaposlenost i višegodišnja recesija.

Stranka levice koja je manji koalicioni partner u Vladi, već je najavila da će u Skupštini glasati protiv tih mera, što je poljuljalo stabilnost kabineta premijera Andonisa Samarasa.
Pogledaj vesti o: Penzija

Nastavak na Press...






Povezane vesti

Atina bez javnog prevoza uoči štrajka

Izvor: Blic, 02.Nov.2012

Metro i prigradski železnički prevoz u glavnom gradu Grčke su danas zaustavljeni 24-časovnim štrajkom, dok se sindikati pripremaju za novu rundu velikih protesta protiv novih mera budžetske štednje. ..Štrajk službi javnog prevoza, u znak protesta zbog smanjenja plata i zbog širih planova privatizacije,...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.