Advokati u Srbiji nastavljaju štrajk

Izvor: Beta, 27.Okt.2014, 17:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Advokati u Srbiji nastavljaju štrajk

BEOGRAD, 27. oktobra 2014. (Beta) - Advokatska komora Srbije u ponedeljak je odlučila da se nastavi štrajk advokata, jer ponudjene izmene Zakona o beležništvu ne menjaju bitno suštinu tog propisa.

"Odlučeno je da se protest nastavlja, a da se ponuda ministra pravde Nikole Selakovića odbije, jer su predložene izmene zakona i dalje diskriminatorne u odnosu na advokaturu, i ne idu u korist gradjana", kazao je predsednik >> Pročitaj celu vest na sajtu Beta << Advokatske komore Srbije Dragoljub DJordjević na konferenciji za novinare u Beogradu.

DJordjević je rekao da ponuda Ministarstva pravde znači da javni beležnici zadržavaju ovlašćenje za sačinjavanje ugovora o prometu nepokretnosti i drugih isprava, dok se gradjanima i advokaturi to pravo daje samo deklarativno.

"Mi smo odluku, i naš predlog izmene zakona dostavili ministru, i nadamo se da neće biti potrebno još 36 dana da ministar odgovori advokatima", rekao je predsednik Advokatske komore Srbije.

Djordjević je pozvao Ministarstvo pravde da ponovo prouči predloge izmena zakona o javnom beležništvu u kojima su već postojeća rešenja uskladjena i sa Ustavom Srbije, i s drugim propisima.

Predsednik Advokatske komore Beograda Slobodan Šoškić naveo je da kompromis s predlogom Ministarstva nije moguć, jer bi takav kompromis bio na štetu ustavnosti.

Advokati u Srbiji počeli su protest 17. septembra.

Nastavak na Beta...






Povezane vesti

Advokati nastavljaju štrajk

Izvor: Radio 021, 27.Okt.2014

Advokatska komora Srbije danas je odlučila da se nastavi štrajk advokata, jer ponuđene izmene Zakona o beležništvu ne menjaju bitno suštinu tog propisa...Predsednik Advokatske komore Srbije Dragoljub Đorđević je rekao da ponuda Ministarstva pravde znači da javni beležnici zadržavaju ovlašćenje...

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.