Advokati nastavljaju štrajk: Od utorka protesti?

Izvor: Svet, 28.Sep.2014, 23:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Advokati nastavljaju štrajk: Od utorka protesti?

Predsednici advokatskih komora u Srbiji konstatovali su na današnjem sastanku da se protest advokata nastavlja, najavivši protestna okupljanja, počev od utorka 30. septembra.
Kako se navodi u saopštenju Advokatske komore Srbije sastanak predsednika komora održan je povodom događanja koja su okvalifiovana kao nedopustiv, i u istoriji nezabeležen, udar na nezavisnost, samostalnost i samoregularnost advokature u Srbiji.
Osim formiranja Protestnog odbora, koji će biti u stalnom zasedanju, >> Pročitaj celu vest na sajtu Svet << dogovoreno je da sve komore na svojim internet stranicama objavljuju odluke i informacije u vezi sa protestima advokata. U slučaju privođenja advokata, kako se dodaje, odmah će biti obaveštavano celokupno članstvo, sredstva javnog informisanja i organizovana javna okupljanja, dok će se advokati organizovati kako bi pružili materijalnu i drugu pomoć porodici advokata.
Predstavnici advokatskih komora će u slučaju hapšenja advokata, kako se navodi, obavestiti sve advokatske komore u regionu i Evropi radi pružanja ponuđene pomoći. U najkraćem roku, navodi se u saopštenju, održaće se i kongres advokata Srbije uz učešće predsednika i predstavnika Evropske unije advokata (CCBE) i advokatskih komora iz Evrope, posvećen ustavnom položaju i osnovnim principima na kojima počiva advokatura.
Izvor: Tanjug
Foto: Ilustracija
Pogledaj vesti o: Štrajk

Nastavak na Svet...






Povezane vesti

AKS: Nastavljamo štrajk

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 29.Sep.2014, 00:40

Zamenik predsednika Advokatske komore Srbije (AKS) Zoran Jevrić rekao je danas da advokati nastavljaju štrajk do ispunjavanja njihovih zahteva i najavio za sutra protest u Čačku, uprkos apelima da se vrate dijalogu s ministarstvima pravde i finansija...Jevrić je za agenciju Beta rekao da su će,...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Svet. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Svet. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.