Modularni telefon stiže u januaru

Izvor: Blic, 17.Apr.2014, 15:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Modularni telefon stiže u januaru

Kompanija Google još od ranije radi na projektu Ara, koji predstavlja modularni telefon, a sada postoje najave da će se on naći u prodaji već početkom naredne godine.

Vođa projekta Paul Eremenko najavio je na konferenciji za programere da bi prodaja telefona Ara trebalo da počne u januaru sledeće godine.

Osnovni paket će imati matičnu ploču, modul sa ekranom, čipom za bežični internet i procesorom. Ta osnova bi koštala 50 dolara.

Nakon toga, >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << korisnici bi sami mogli da kupuju delove koje žele i na taj način konstruišu sami svoj uređaj. Među dodacima će se naći GPS, kamera, Bluetooth, dodani zvučnici, baterije i slično.

Procenjuje se da bi jedna matična ploča koja bi činila osnovu telefona mogla da radi pet do šest godina.

Najčitanije SADA:

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Modularni telefon Ara stiže u januaru 2015.

Izvor: Svet plus, 17.Apr.2014

Projekat Ara modularnog telefona iz kompanije Google, koji omogućava sklapanje različitih konfiguracija i delova telefona u jedan aparat, trebalo bi da se pojavi na svetskom tržištu već početkom naredne godine.

Nastavak na Svet plus...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.