TREBA POMOĆI GADAFIJU DA ODE

Izvor: Kurir, 27.Maj.2011, 15:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

TREBA POMOĆI GADAFIJU DA ODE

DOVIL - Rusija smatra da libijski lider Moaemer el Gadafi treba da napusti svoj položaj, izjavio je danas u Dovilu, gde se održava samit Grupe osam, zamenik šefa ruske diplomatije Sergej Rjabkov.

"Pukovnik Gadafi je svojim postupanjem lišio sebe legitimnosti. Potrebno je pomoći mu da ode", rekao je Rjabkov, a preneo je Itar-Tass.

Funkcioner ruskog MIP-a je rekao da u toj poziciji "nema velikih razilaženja >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << sa SAD", ali da će biti doprinos rešavanju krize "ukoliko uvažavajući ton kojim govori Rusija može da pomogne Gadafiju da donese pravu odluku".

Prema rečima Rjabkova, Rusija se već bavi posredničkim naporima u Libiji, budući da su u Moskvi boravili predstavnici i libijske vlade i opozicionih snaga stacioniranih u Bengaziju, kao i specijalni izaslanik generalnog sekretara UN.

"Rusija treba da pomogne svojim posredovanjem šaljući signale obema stranama, ali ne namerava da diktira rešenja", rekao je Rjabkov.

"Radimo na liniji regionalnih napora, pimamo k znanju aktivnosti Kontakt-grupe, ali zadatak je po nama da se hitno prekine razmena vatre, što bi otvorilo put prekidu vojne operacije Zapada u Libji", istakao je zamenik šefa ruske diplomatije.
Pogledaj vesti o: Gadafi

Nastavak na Kurir...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Kameron podržao Kristin Lagard za direktora MMF-a

Izvor: S media, 27.Maj.2011

Britanija snažno podržava Kristin Lagard i da smatra da je dobro da Evropa zadrži vođstvo nad tom institucijom u ovo teško vreme. ..Britanija snažno podržava francusku ministarku finansija Kristin Lagard kao izvanrednog kandidata za mesto izvršnog direktora Međunarodnog monetarnog fonda, izjavio...

Nastavak na S media...

Rusija neće biti utočište Gadafiju

Izvor: TvojPortal.com, 28.Maj.2011, 07:34

/vesti online/ Ruski predsednik Dmitrij Medvedev izjavio je da Rusija neće libijskom lideru Moameru el Gadafiju pružiti političko utočište, ali je ocenio da će se “takve zemlje naći”.“Mi nećemo (…) Ali, takve zemlje će se naći”, rekao je Medvedev i dodao - ”Neka ide kuda hoće”.. . . Ruski...

Nastavak na TvojPortal.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.