Raskomadao oca posle bezazlene svađe

Izvor: Blic, 08.Mar.2012, 14:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Raskomadao oca posle bezazlene svađe

Dejan Ilić (26) iz Vukošića kod Vladimirca, priznao je da je posle bezazlene svađe, 28. februara u porodičnoj kući, sekirom ubio oca Radovana (53), poljoprivrednika, a nakon toga njegovo telo tranžirao, delove stavio u torbe i džak, odvezao do Tabanovačkog jezera gde ih je bacio.

Osumnjičeni mladić je uhapšen preksinoć u kući, u kojoj su još bili vidljivi tragovi zločina. Policija ga je uhapsila samo nekoliko sati nakon što su u jezeru nađeni delovi očevog tela. >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << Prvo je negirao zločin, ali kada je odveden na poligraf, predomislio se i priznao ubistvo oca.

- Radovan i njegov sin Dejan su se posvađali, što je inače bilo uobičajeno među njima. Osumnjičeni mladić je uzeo sekirče i oca udario po glavi, a zatim još nekoliko puta po telu. Radovan je pao, a osumnjičeni Dejan, kada je ustanovio da otac ne diše, njegovo telo je preneo u kupatilo i u kadi počeo da ga tranžira velikim nožem. Odsekao je ruke, noge, ali kako je krv prskala na sve strane, odlučio je da delove očevog tela stavi u torbe i džak i oslobodi ih se - priča sagovornik "Blica” blizak istrazi.

Osumnjičeni Dejan je torbe i džak u kojima su bili delovi tele njegovog oca, stavio u Radovanovu "ladu” i odvezao ih do Tabanovačkog jezera gde ih je bacio. Nadao se da torbe i džak neće uskoro biti nađeni, jer je veći deo jezera bio pod ledom. Da bi se osigurao čak je cigle zavezao za torbe i džak, da bi potonuli. Neka saznanja ukazuju da je planirao da se kasnije vrati i izvadi torbe i džak i delove očevog tela zakopa.

Kada je delove tela bacio u jezero, "ladu” je odvezao u Šabac, ostavio je tu, da bi izgledalo kao da se Radovan dovezao u Šabac. Nakon toga autobusom se vratio u Vukošić. Po povratku kući pokušao je da očisti tragove zločina, da spere očevu krv koja je prskala po pločicama, zidovima. Čistio je raznim hemijskim sredstvima, kiselinama, čak je strugao pločice i malter.

Narednih dana ponašao se uobičajeno, a kada se kod njega pojavio strah da će ga meštani sela pitati za oca, gde je i šta radi, Dejan I. je 5. marta policiji prijavio da Radovana nema od 29. februara.

- Dan nakon što je Dejan Ilić prijavio nestanak oca ribari su u jezeru našli torbe sa delovima tela. Kako Radovan nije imao dosije, niti je poznat po kriminalnim poslovima, u prvi mah se sumnajlo da je ubijen iz nekih ličnih, porodičnih razloga, što se na kraju i utvrdilo - kaže naš sagovornik.

Kako "Blic” saznaje, Radovan je do pre nekoliko godina u kući živeo sa suprugom, ćerkom i sinom Dejanom. U porodici međutim nije vladala sloga često su se svađali, pa i tukli. Supruga i deca su otišli od kuće, ali se sin Dejan nedavno vratio u selo i ponovo počeo da živi sa ocem.

Nesloga koja je razdvojila porodicu se nastavila, pa su se on i otac često svađali i tukli. Osumnjičeni Dejan Ilić je poznat po nasilničkom ponašanju, čak je i osuđen zbog toga, a protiv njega je podneta i krivična prijava zbog nasilničke vožnje.

Povezane vesti: Devojčica celu noć ležala pored tela oca kojeg je ubio bivši zatvorenik U Kruševcu uhapšen krvoločni ubica iz Batajnice Bos i u majici kratkih rukava pobegao na sneg od oca ubice Tukao oca Zbog bračne svađe sekirom presudila mužu na spavanju

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.