ŽOK Kraguj-Radnički proširuje bazu igračica

Izvor: KGsport.info, 20.Jun.2017, 15:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

ŽOK Kraguj-Radnički proširuje bazu igračica

Posle dugogodišnje krize konačno se naziru lepši dani za žensku odbojku u Kragujevcu. ŽOK Kraguj-Radnički, koji će od naredne sezone igrati u Prvoj B ligi, uspostavio je saradnju sa još nekolicinom klubova u gradu, čime je stvorena velika baza igračica za prvi tim, tako da u ovom klubu optimistično gledaju na budućnost.
ŽOK Kraguj-Radnički je prošlu sezonu u Prvoj ligi Srbije završio bez pobede, pa je na kraju morao da se pomiri sa činjenicom da će od naredne jeseni >> Pročitaj celu vest na sajtu KGsport.info << igrati u nižem rangu takmičenja. Mlada i neiskusna ekipa, sastavljena uglavnom od igračica iz mlađih kategorija, nije imala puno šansi u društvu znatno jačih i iskusnijih ekipa. Međutim, bez obzira na taj rezultat, ostvaren je veliki pomak u afirmaciji igračica i stabilizaciji kluba, što je značajno za budućnost Kraguj-Radničkog i ženske odbojke u Kragujevcu.
– Spajanjem Kraguja i Radnickog napravljena je jedna dobra organizacija. Klub koji je bio pred gašenjem, danas je na zdravim nogama. Devedest odsto duga smo vratili za nekih godinu dana. Afirmisali smo decu iz našeg pogona, koja predstavljaju budućnost srpske odbojke. Pre godinu dana imali smo pedesetak devojčica u klubu, a danas brojimo preko dve stotine članica, tako da smo prezadovoljni ostvarenim do sada. – ističe Marko Maksimović, tim menadžer kluba.
U međuvremenu, ŽOK Kraguj-Radnički je inicirao saradnju sa nekolicinom klubova iz Kragujevca, a sve u cilju proširenja baze igračica.
– Uspostavili smo saradnju sa par klubova u gradu. Tako će OK Profil od naredne sezone nositi naše ime, dok smo sa ŽOK Foka potpisali memorandum da sva talentovana deca od sledeće sezone budu u našem pogonu. Tako smo dobili bazu od čak 400 devojčica osnovnog uzrasta, što je velika satisfakcija za budućnost kluba. Mi smo jedini klub u gradu koji ima sve takmičarske selekcije, sa kojima rade istaknuti treneri. – dodaje Maksimović.
Kada su u pitanju ambicije kluba u predstojećoj sezoni, one su vezane za afirmaciju talentovanih devojčica iz svih selekcija, uz očuvanje statusa prvoligaša.
– Plan je da vratimo neke naše igracice koje nastupaju u drugim klubovima, kako bismo zajedno napravili uspeh i vratili kragujevačku odbojku tamo gde joj je i mesto. Velika je sramota da u ovolikom gradu nemamo jedan stabilan klub koji može dostojanstveno da stane rame uz rame sa najjačim klubovima u državi. Dakle, cilj za sledeću sezonu je što bolji rezultat u ligi i potpuna stabilnost kluba u finansijskom delu. – zaključio je Maksimović, uz veliku zahvalnost Gradu Kragujevcu, koji je najtežim trenucima izašao u susret i pružio pomoć bez koje ne bi bilo moguće stabilizovati klub.
Uspostavljanjem saradnje sa ŽOK Foka i OK Profil došlo je i do određenih promena u stručnom štabu. Tako će funkciju trenera prvog tima naredne sezone obavljati Danijela Marinković, a njoj će pomagati Dejana Todorović.
Za novog sportskog direktora imenovan je Srećko Otović, koji u izjavi za naš portal ističe da je cilj kluba u narednom periodu nastavak stabilizacije i pravljenje konkuretnog tima od igračica iz Kragujevca.
– Saradnjom sa ŽOK Foka i OK Profil dobilo se na brojnosti, a samim tim i na kvalitetu selekcija. Moj prvi zadatak kao sportskog direktora jeste da napravim što je moguce širu bazu devojčica. Shodno tome, očekujemo razgovore i sa ostalim klubovima mlađih selekcija, pošto je saradnja klubova koji vode škole odbojke neophodna ukoliko hoćemo dobar seniorski pogon. Zajednički interes mora da bude povratak prvog tima u Prvu ligu Srbije. – poručio je novi sportski direktor ŽOK Kraguj-Radnički.
M. Pasuljević
Pogledaj vesti o: Kragujevac

Nastavak na KGsport.info...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta KGsport.info. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta KGsport.info. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.