Terzić: Imamo kvalitet da osvojimo medalju na EP

Izvor: Blic, 13.Jul.2011, 16:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Terzić: Imamo kvalitet da osvojimo medalju na EP

Selektor ženske odbojkaške reprezentacije Srbije Zoran Terzić izjavio je danas da naša selekcija ima kvalitet da osvoji neku od medalja na predstojećem prvenstvu Evrope.

"Siguran sam da posedujmo kvalitet da se nadjemo medju četiri najbolje reprezentacije. Očekujem dobar rezulat i osvajanje medalje", rekao je Tanjugu Terzić.

On je dodao da će igranje pred domaćom pubilikom predstavljati prednost za naše igračice na kontinantalnom šampionatu, koje će biti >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << održano od 23. septembra do 2. oktobra u Srbiji i Italiji pod sloganom "Odbojka spaja".

"Ukoliko budemo medijski ispraćeni na najbolji način i 'Pionir' bude pun, mislim da će to biti motiv više, a nikako pritisak za naše igračice. Naravno, postojaće pritisak sportske javnosti, koja je od 2006. godine i osvajanje naše prve medalje, navikla da ih svaki put obradujemo sa nekog takmičenja".

Prema njegovim rečima, najveće šanse da se popnu na pobedničko postolje imaju Italija, Rusija, Srbija, Poljska i Nemačka, ekipe koje u poslednje vreme postižu dobre rezultate.

"Mislim da će tih pet reprezentacija odlučivati, iako se uvek desi da neka ekipa iznenadi na šampionatu", rekao je Terzić.

Korektor našeg tima Jovana Brakočević rekla je da želi da reprezentacije Srbije

osvoji neku od medalja, ali da je nezahvalno prognozirati šta će se dešavati na EP.

"Veoma mi je drago što će se prvenstvo održati kod nas i mislim da će to biti olakšavajuća okolnost. Prvenstveno će biti podrstek za dečake i devojčice da nastave da se bave odbojkom", rekla je Brakočević.

Ona je dodala da našu selekciju pre toga očekuje završni turnir Evrolige u Turskoj, kao i Gran pri takmičenje u avgustu.

"Neće biti nimalo lako, imamo dosta problema sa povredama, ali u timu vlada odlična atmosfera i nadam se da ćemo ući u finale i ponoviti uspeh iz ranijih godina kada smo osvajali Evroligu", zaključila je Brakočević.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Terzić: Imamo kvalitet da osvojimo medalju na EP

Izvor: Nezavisne Novine, 13.Jul.2011

BEOGRAD - Selektor ženske odbojkaške reprezentacije Srbije Zoran Terzić izjavio je danas da njegove igračice imaju kvalitet da osvoje neku od medalja na predstojećem prvenstvu Evrope.

Nastavak na Nezavisne Novine...

EP: Poraz od Rusije, sledi Italija

Izvor: B92, 14.Jul.2011, 00:20

Ženska reprezentacija Srbije do 20 godina izgubila je od Rusije sa 74:65 u poslednjem meču druge faze grupe E na Evropskom prvenstvu u Novom Sadu i Zrenjaninu...Za konačni ishod bila je presudna treća deonica, koje su trenutne prvakinje Evrope dobile sa 30:13, pa Srpkinje nisu uspele da nadoknade...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.