Slika dana: Alal vera Jovana Brakočević!

Izvor: Sportski Žurnal, 13.Okt.2013, 23:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Slika dana: Alal vera Jovana Brakočević!

Bez ikakve dileme, trenutno najtrofejniji srpski sport je odbojka. U njenom rangu je još samo vaterpolo, ali je razlika ogromna, u odbojci ravnopravno na velikim takmičenjima medalje osvajaju i odbojkaši i odbojkašice Srbije.
(FOTO: FIVB)
Tako je bilo i u nedelju. Uz mlade odbojkaše koji su igrali finale Svetskog prvenstva do 23 godine, blistala je i Jovana Brakočević. Korektor srpske >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportski Žurnal << reprezentacije je sa svojim klubom, Vakifbankom osvojila prvenstvo sveta!
U pobedničkom timu igrala je još jedna srpska reprezentativka Jelena Nikolić, dok je u poraženom brazilskom Unileveru bila Brankica Mihajlović. Nije to sve, četvrto mesto na svetskom klupskom šampionatu pripalo je Volero Cirihu. Pogađate, i one u svojim redovima imaju Srpkinje – Miru Golubović, Nađu Ninković i Jovanu Gogić.
Ipak, iznad svih je trenutno Jovana Brakočević. Ona je jedina igračica na svetu koja je na četiri takmičenja proglašavana za najbolju igračicu (MVP): Evropskom prvenstvu 2011, Evropskoj ligi 2011, Ligi šampiona 2013. i Svetskom klupskom prvenstvu 2013.
Pogledaj vesti o: Odbojka,   Vaterpolo

Nastavak na Sportski Žurnal...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportski Žurnal. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportski Žurnal. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.