Istorijski uspeh OK Niša – plasman u Superligu

Izvor: JužneVesti.com, 29.Mar.2015, 17:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Istorijski uspeh OK Niša – plasman u Superligu

Posle 38 godina Niš će imati predstavnika u muškoj odbojkaškoj eliti pošto je Odbojkaški klub Niš kolo pre kraja obezbedio plasman u Superligu pobedom nad Jedinstvom sa 3:1 (23:25, 25:12, 26:24, 25:15).

Nišlije su u pretposlednjem kolu obezbedile prvu poziciju u Prvoj ligi i mesto u eliti, jer ne mogu da ih prestignu ni Klek, Jedinstvo, niti Kosovska Mitrovica.

Utakmica je počela poenima Jedinstva koje je ubrzo povelo sa 5:2. Dobrim servama Predraga Pržića >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << ekipa Niša je preko Opačića, Pejčića i Mijalkovića preokrenula i povela sa 7:5. Tajm-aut gostiju prekinuo je seriju Nišlija, ali dobra igra u polju, uz „kuvanje“ Pejčića, blokove Opačića i Stojkovića, donela je prednost pred tehnički tajm-aut 12:10.

Stojković je doneo prednost od 13:10, ali sigurnim servisima Zindovića ekipa iz Stare Pazove preokrenula je i povela sa 15:13. Gosti su vodili i sa 18:14, ali greškama su omogućili domaćinima da preokrenu i povedu sa 21:19 na servisu Nemanje Opačića.

Uzvratili su i niški odbojkaši greškama, pa je na kraju Jedinstvo povelo sa 1:0 (25:23).

U popunjenijoj hali Čair za mečeve odbojkaša, Nišlije su u drugom setu krenule silovito i posle uvodnih minuta povele sa 6:3.

Dobrom igrom Milajkovića u ovom delu igre Niš je poveo sa 20:9. Ni izmene nisu pomogle gostima da „upišu“ više od 12 poena (25:12).

Nisu se gosti predavali, ušlo se u neizvesnu završnicu dok pri rezultatu 23:23 raspoloženi Milan Stojković nije doneo prvu set-loptu. Iskorišćena je tek druga i to poenom Pržića nakon 27 minuta igre u ovom setu (26:24).

Poenima Stojkovića i greškama Jedinstva ekipa Niša je povela sa 4:1 u odlučujućem setu. Dva asa Predraga Pržića doprineli su da domaćin povede sa 10:3. Usledio je tajm-aut ekipe iz Stare Pazove, ali to nije mnogo poremetilo redove Nišlija.

Ređali su se Pržić, Nečevski i Mijalković sa poenima i Opačić sa blokom, pa je Niš vodio sa 18:10.

Radost i pobedu Nišlijama je doneo servis greškom Manojlović (25:15).

U poslednjem kolu Niš gostuje ekipi VGSK-a, a liderska pozicija je zagarantovana.

Prvi put posle sezone 1976/1977 Nišlije će gledati mušku odbojkašku elitu.

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.