Tuča 2.000 radnika ajfon fabrike

Izvor: B92, 24.Sep.2012, 11:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tuča 2.000 radnika "ajfon fabrike"

U kineskoj fabrici, u kojoj se proizvode delovi za ajfon 5, potuklo se oko 2.000 radnika. Ishod: oko 40 povređenih, fabrika zatvorena.

Tuča se dogodila u fabrici na severu Kine, koja je u vlasništvu "Foxconn Technology Group", i to u delu gde su spavaonice. S obzirom na to da je u tuči učestvovalo oko 2.000 radnika, policija je satima pokušavala da situaciju stavi pod kontrolu. Prema nekim informacijama bilo je angažovano >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << čak 5.000 policajaca, prenosi Index.hr.

Tuča je počela u 23 časa, u spavaonici kada se prvo verbalno sukobilo nekoliko radnika, a taj sukob prerastao je u fizički sukob čak 2.000 radnika. Broj uhapšenih za sada nije poznat, ali je oko 40 radnika hospitalizovano.

Iz "Foxconna" su saopštili da je fabrika zatvorena na najmanje jedan dan zbog istrage, a u njoj inače radi čak 79.000 ljudi.

Foxconn, jedan od najvećih svetskih proizvođača potrošačke elektornike, zapošljava oko milion radnika na više lokacija u Kini. Fizičkih sukoba u okviru postrojenja bilo je i ranije, a kompanija je neretko bila u centru pažnje zbog neljudskih uslova rada

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Masovna tuča u kineskoj fabrici Ajfona 5: 40 povređenih, fabrika zatvorena!

Izvor: S media, 24.Sep.2012

Oko 40 radnika fabrike na severu Kine u vlasništvu "Foxconn Tećnology Group" završilo je bolnici nakon tuče u spavaonici u kojoj je učestvovalo oko dve hiljade radnika, a koju je policija uspela da smiri tek posle nekoliko sati. Broj uhapšenih nije poznat, ali ima im ih dosta, a zbog svega je zatvorena...

Nastavak na S media...

Zatvorena “Fokskonova” fabrika u Kini posle masovnih radničkih nemira

Izvor: Blic, 24.Sep.2012

Fabrika kompanije "Fokskon" u kineskom gradu Taijuanu, koja sklapa i novi "ajfon 5", zatvorena je jutros posle radničkih nemira i masovne tuče u kojoj je učestvovalo je oko 2.000 radnika, od kojih je najmanje 40 povređeno, a neki su i uhapšeni, prenosi “Njujork tajms”...Prema saopštenju zvaničnih...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.