Šest novih ajfona sakriveno u automobilu

Izvor: RTS, 02.Apr.2018, 12:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Šest novih "ajfona" sakriveno u automobilu

Carinici su na ulazu graničnog prelaza Horgoš 2 zaplenili šest mobilnih telefona modela "ajfon", saopštila je Uprava carina.
Prekršaj je otkriven 31. marta, kada je na red za kontrolu stigla "tojota" švedskih registarskih oznaka koju je od Švedske ka Turskoj vozila 28-godišnja medicinska sestra iračkog porekla, inače švedska >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << državljanka.

Na pitanje carinskih službenika da li ima nešto da prijavi, putnica je odgovorili da nema ništa osim nekih dečjih stvari. Carinici su se ipak odlučili za detaljan pregled i tada je u automobilu otkrivena neprijavljena roba.
Radi se o šest novih mobilnih telefona modela "ajfon", koje je putnica sakrila u prtljagu u gepeku i PVC kesama koje su se nalazile među njenim ličnim stvarima na suvozačevom sedištu.
Putnica je izjavila da su telefoni njeno vlasništvo i priložila je fakture za njih.
Međutim, pošto je bila dužna da telefone prijavi carinicima prilikom ulaska u zemlju, a ona to nije učinila, već je pokušala da ih unese sakrivene, izvršila je prekršaj.
Telefoni su zadržani, a njihova ukupna vrednost iznosi skoro 7.000 američkih dolara. Putnica će platiti kaznu u iznosu od jednostruke do četvorostruke njihove cene, navedeno je u saopštenju.
Pogledaj vesti o: iPhone,   Toyota

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Šest novih "ajfona" sakriveno u automobilu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 02.Apr.2018

Carinici su na ulazu graničnog prelaza Horgoš 2, zaplenili šest mobilnih telefona marke ajfon, saopštila je Uprava carina. ..Prekršaj je otkriven 31. marta, kada je na red za kontrolu stigla tojota švedskih registarskih oznaka koju je od Švedske ka Turskoj vozila 28-godišnja medicinska sestra...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.