RUSKI EKSPERT POKOSIO AMERE! Njihov F-35 NEMA ŠANSE protiv Su-57 - oni su kao AJFON... (VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 24.Jul.2019, 19:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

RUSKI EKSPERT POKOSIO AMERE! "Njihov F-35 NEMA ŠANSE protiv Su-57 - oni su kao AJFON..." (VIDEO)

F-35 je ranjiv i ima mnoge nedostatke

Vojni ekspert Andrej Frolov nazvao je američkog lovca pete generacije F-35 Lajting 2 (F-35 Lightning II) "ajfonom" u poređenju sa ruskim oponentom Su-57. Ovoliki stepen "kompjuterizacije" jednog borbenog aviona može da donese više štete nego koristi, smatra ruski specijalista.

Specijalista smatra da je F-35 Lajting 2 daleko "kompjuterizovaniji", što ga čini ranjivijim. Prema njegovom mišljenju, američki lovac se po analogiji >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << sa "pametnim" telefonom može pokazati kao beskorisna igračka ili gomila preskupog gvožđa ukoliko "stalno nije priključen na "Apple Store" i vrši redovna ažuriranja".

- Proizvođač ove letelice može u svakom času da blokira sistem pomoću kojeg funkcioniše ovaj avion. Mogućnosti Su-57 su i dalje pod velom tajne, ali mislim da on nije u tolikoj meri komjuterizovan kao je F-35 Lajting 2 - tvrdi ruski vojni ekspert.

Frolov takođe smatra, da je je F-35 Lajting 2 ima dosta konstrukcionih nedostataka, koji kod ruskog lovca ne postoje. Tako na primer, je F-35 Lajting 2 nosi ubojita sredstva na spoljnim nosačima što smanjuje njegovu "nevidiljivost".

- F-35 je konstruisan da bude univerzalan avion za sva tri vida američke vojske – flotu, ratno vazduhoplovstvo i korpus mornaričke pešadije. To je bitno uticalo na specifičnost njegove konstrukcije, što u zbiru nije donelo željene rezultate - zaključio je Frolov.

F-35 je američki avion pete generacije. Njegova proizvodnja je počela 2006.godine, a eksploatacija u operativnim jedinicama ratnog vazduhoplovstva 2012.godine, Proizvodi se u tri varijante: standardna varijanta za ratno vazduhoplovstvo SAD, varijanta sa skraćenim ili vertikalnim poletanjem koja je razvijena za Korpus mornaričke pešadije, i palubna varijanta za jedinice ratne mornarice.

Pogledajte rezultate

PROJEKAT "PAKLENI PRESRETAČ" Upoznajte MiG 41, NAJBRŽI VOJNI AVION na svetu (VIDEO)
Pogledaj vesti o: iPhone

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.