Novi „ajpod tač“: Plejer čija baterija traje i do 40 sati

Izvor: Blic, 01.Nov.2012, 17:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Novi „ajpod tač“: Plejer čija baterija traje i do 40 sati

Novi „ajpod tač“ (iPod touch) tek što je stigao na naše tržište, a ekipa “Blica” je već imala priliku da ga testira. Reč je o moćnom plejeru koji može da zameni konzolu za igranje, a koji ima izuzetno snažnu bateriju.

Vizuelno posmatrano, novi “ajpod tač” se ne razlikuje previše od telefona “ajfon 5”, jedino je nešto tanji (svega 6,1 mm) i poprilično lakši (88 grama), zbog čega ćete dok >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << ga držite imati osećaj da vam lebdi u rukama.

Napravljen je od aluminijuma i jednostavan je za održavanje, a sada je dostupan u čak pet različitih boja (crna, siva, roze, žuta i plava).

Osnovu novog medija plejera “ajpod tač” čini dvojezgarni A5 procesor, koji bez problema pokreće i najzahtevnije iOS 6 aplikacije i igrice poslednje generacije.

Ovaj procesor je i mali potrošač energije, zbog čega baterija na plejeru ima odličnu radnu autonomiju: 40 časova za slušanje muzike, odnosno osam sati ukoliko je u pitanju reprodukcija video-sadržaja.

Uređaj je dostupan u kapacitetima od 32 GB i 64 GB, a ima prednju i zadnju kameru odličnih radnih karakteristika, kao i blu-tut (Bluetooth) i vaj-faj (Wi-Fi) adaptere za bežičnu komunikaciju.

Plejerom dominira veliki retina ekran od četiri inča radne rezolucije 1.136x640 piksela, koji nudi vrhunsku reprodukciju boja. Odlično se pokazao za surfovanje internetom, gledanje filmova i igranje igrica, a može da posluži i za brzo editovanje fotografija i video-materijala.

Uz to, retina ekran ne zamara oči čak i nakon dužeg vremena gledanja u njega.

Kao što smo napomenuli, “ajpod tač” je s novom platformom iOS 6, koja ima Siri - inteligentnog pomoćnika sa kojim ćete uvek znati gde je najbolje da se parkirate, kako da izbegnete gužvu ili gde je najbolji provod.

Specifikacija

- Procesor: Dvojezgarni A5

- Dostupni kapaciteti: 32 GB i 64 GB

- Displej: 4 inča, retina ekran

- Rezolucija: 1.136x640 piksela

- Dimenzije: 123,4x58,6x6,1mm

- Težina: 88 grama

- Platforma: iOS 6

- Cena: od 51.390 dinara

Savršena prateća oprema

Od ostalih bitnih karakteristika novog medija plejera “ajpod tač” treba izdvojiti i nove er-pods (EarPods) slušalice, sa kojima se dobija kristalno jasan zvuk, kao i novi lajtning (Lightning) konektor koji omogućava brže punjenje baterije (za dva sata baterija je puna 80 odsto). Novi operativni sistem donosi i unapređeni igrački centar (Game Center), mesidž boks (Messages box) i nudi punu podršku za ajklaud.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.