Kako da vam baterija na telefonu traje duže

Izvor: Mondo, 27.Nov.2015, 21:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kako da vam baterija na telefonu traje duže

Deset jednostavnih načina koji će vam pomoći da uštedite bateriju na svom iPhone ili Android uređaju.

Foto: MONDO portal. Potražite oznaku na bateriji, pa nemojte formirati čak ni standardne punjive baterije.

Telefon sa praznom baterijom je skoro pa beskoristan. Ne možete ga koristiti za navigaciju, slušanje muzike ili pozivanje. Ukoliko vam je baterija pri kraju, evo nekoliko saveta koji će >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << vam pomoći da donekle produžite njeno trajanje.

Smanjite osvetljenje ekrana – Ovo je uvek prvi korak koji bi trebalo uraditi kada vam je baterija pri kraju.

Proverite koje aplikacije vam najviše troše bateriju – Neke instalirane aplikacije mogu biti veliki potrošači. Ukoliko primetite neku takvu, deaktivirajte je ili je uklonite sa telefona.

Isključite nepotrebne opcije i dodatke u korisničkom interfejsu – Neki telefoni dolaze sa raznim softverskim dodacima koji apsolutno nisu potrebni. Ukoliko želite da sačuvate bateriju, korisno je deaktivirati ih.

Ažurirajte telefon na najnoviju verziju – svaki proizvođač s vremena na vreme izbaci neku ispravku softvera koja može da donese i poboljšanja kada je baterija u pitanju.

Aktivirajte low power režim ukoliko je dostupan na vašem uređaju – Određeni telefoni imaju režim koji korisnicima pruža neke dodatne opcije za smanjenje potrošnje baterije.

Smanjite vreme za koje će se ekran isključiti – Umesto jednog minuta, podesite 30 sekundi nakon kojih će se ekran sam isključiti.

Podesite proveravanje e-mail poruka – Umesto da telefon proverava e-mail poruke u realnom vremenu, podesite interval na svakih sat vremena, ili na svakih pola sata. Svakako ćete smanjiti potrošnju baterije.

Isključite Wi-Fi i Bluetooth ukoliko ih ne koristite.

Deaktivirajte Push notifikacije – Notifikacije koje se pojavljuju konstantno na vašem lock screen-u mogu biti korisne, ali nažalost troše bateriju.

Ukoliko ništa od navedenog ne pomogne, nabavite neku eksternu bateriju ili futrolu koja u sebi sadrži dodatnu bateriju. Sigurno će vam pomoći da produžite trajanje ugrađene baterije, piše Time.

Pratite nas i na Facebooku,Twitteru i Instagramu.
Pogledaj vesti o: Android

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.