Ajfon 6 preživio pad sa ivice svemira

Izvor: Nezavisne Novine, 23.Jan.2015, 11:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ajfon 6 preživio pad sa ivice svemira

Ajfon 6 zaštićen oklopom proizvođača Urban Armor Gear preživio je pad sa visine od 30.000 metara.

Smartfon je prilikom padanja dostigao brzinu od 112 kilometara na sat, a najniža temperatura koju je zabilježio bila je minus 56 stepeni. Test je izvršen krajem 2014. godine, a video je objavljen nedavno u sklopu reklamne kampanje za kalifornijsku firmu.

"Naši oklopi su pravljeni po vojnim standardima, a sada možemo da se pohvalimo testom ispuštanja mobilnog telefona >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << sa ivice svemira", rekao je Steve Armstrong, suosnivač Urban Armor Geara, piše Klix.

Zbog izuzetno hladnog okruženja smartfon se ugasio i zaledio odmah po uzlijetanju, a prilikom padanja rotirao se brzinom od 150 rotacija po minuti.

Uprkos tome što displej nije bio zaštićen, ostao je netaknut nakon pada.

Nastavak na Nezavisne Novine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.