Zvezda: Ponovo kreće kampanja protiv Džajića

Izvor: S media, 03.Sep.2009, 17:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zvezda: Ponovo kreće kampanja protiv Džajića

Fudbalski klub Crvena zvezda saopštio da je u delu javnosti ponovo pokrenuta kampanja protiv bivšeg predsednika tog kluba Dragana Džajića sa ciljem da se on unapred proglasi krivim i pozvao da mu se omogući da u poštenom postupku dokaže svoju nevinost.

"Ustav Republike Srbije garantuje da je svaki gradjanin nevin dok nadležni sud ne presudi drugačije. U slučaju Dragana Džajića ustav se gazi dve godine. Od >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << trenutka kada je protivzakonito slikan sa lisicama na rukama proglašava se lopovom i kriminalcem i unapred osudjuje", navodi se saopštenju Crvene zvezde.

Beogradski klub istakao je da je DŽajić dao mnogo srpskom sportu i podsetio da za dve godine protiv njega nije podignuta ni optužnica.

"Molimo javnost da pokaže poštovanje prema onome što je Dragan Džajić uradio za Srbiju i da mu omogući da u fer i poštenom postupku, bez pritisaka sa strane i osudjivanja unapred, dokaže svoju nevinost. To je pravo svakog gradjanina Srbije, a pogotovu Dragana Džajića, koji je zadužio ovu zemlju", kaže se u saopštenju.

"Crveno-beli" su ponovili da DŽajić nije finansijski oštetio Crvenu zvezdu, već da je on legenda kluba koja je "samo donosila titule, izmedju ostalog evropskog i svetskog prvaka".

Džajić je, sa još dva bivša funkcionera kluba Milošem Marinkovićem i Vladimirom Cvetkovićem, uhapšen 5. februara 2008. godine.

Njih trojica osumnjičeni su da su zloupotrebili službeni položaj prilikom transfera Gorana Drulića u špansku Saragosu 2001. godine.

Istraga je kasnije proširena i na transfera Zorana Njeguša u Atletiko Madrid, Nemanje Vidića u moskovski Spartak, Ivana Dudića u Benfiku i Perice Ognjenovića u Real Madrid.

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.