Žestoka borba na početku Jelen KUPa u Nišu

Izvor: B92, 29.Avg.2016, 14:39   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Žestoka borba na početku Jelen KUPa u Nišu

Fudbalski turnir u Nišu, jedan od 16 turnira u okviru Jelen KUPa, počeo je sinoć na terenu Odreda izviđača „Lola“.

Turnir je počeo utakmicom između niškog „Put inženjeringa“ i leskovačkog „Vladan Investa“.

Meč je završen rezultatom 4:2 za „Put inženjering“, ali je rezultatska neizvesnost trajala tokom čitave utakmice i tek u finišu igre fudbaleri domaćeg tima uspeli su da rezultat preokrenu u svoju korist.

Utakmica je >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << otpočela sa nekoliko dobrih šansi igrača „Put inženjeringa“ i posle par neiskorišćenih šansi, napadač ovog tima Nikola Mladenović uspeo je da postigne gol.

Posle vođstva protivnika od 1:0 igrači „Vladan Investa“ preuzeli su terensku inicijativu, što im se ubrzo i isplatilo. Golom Miloša Vojinovića stigli su do izjednačenja.

U nastavku utakmice vodila se ravnopravna borba, a napadači oba tima nisu uspeli da iskoriste slobodne udarce, tako da se na pauzu otišlo rezultatom 1:1.

Na početku drugog poluvremena dve odlične šanse nisu iskoristili igrači „Vladan Investa“, i kao što to obično biva, usledila je kazna. Napadač „Put inženjeringa“ Nikola Mladenović iskoristio je dobar pas svog golmana i postigao gol iz kontre.

Vrlo brzo Mladenović je imao je priliku da poveća prednost svog tima na 3:1, ali je golman protivničkog tima dobro reagovao i odbranio njegov šut iz neposredne blizine.

Igrači „Vladan Investa“ odmah potom nisu iskoristili dve odlične šanse za izjednačenje, ali im je to uspelo u trećem pokušaju i rezultat je na sredini drugog poluvremena bio izjednačen 2:2.

Kada su već svi u publici poverovali da će utakmica biti završena bez pobednika, igrač „Put inženjeringa“ Miloš Miladinović uspeo je da se upiše u listu strelaca i to dva puta za svega par minuta.

Poslednji sudijski zvižduk označio je pobedu „Put inženjeringa“ od 4:2.

Kapiten pobedničke ekipe Vladimir Stojanović izjavio je nakon utakmice da nije očekivao ovako tešku borbu na terenu, prvenstveno zbog toga što je ekipa iz Leskovca došla u Niš bez rezerve, samo sa četiri igrača.

„Očekivali smo da ćemo lakše da ih dobijemo, ali su oni jedna sasvim dobra ekipa koja će sigurno doći do završnice. Nadam se da ćemo se sastati sa njima u finalu ili eventualno u polufinalu“, kazao je Stojanović.

Prema Stojanovićevim rečima na turniru učestvuju ekipe koje već dugo igraju mali fudbal tako da će nadmetanje biti neizvesno do samog kraja.

U drugoj utakmici na turniru u Nišu, snage su odmerili niški KMF „Ekonomist“ i KMF „Banjica“ iz Bele Palanke.

Mnoštvo odličnih poteza na terenu,oštra igra i velika borba na terenu obeležili su ovaj meč koji je na kraju završen nerešenim rezultatom 3:3. Tokom čitave utakmice smenjivale su se naizmenično šanse i jedne i druge ekipe mada su igrači „Banjice“ imali više vremena loptu u svojim nogama i više vremena proveli na polovini terena koja je pripadala suparniku.

Fudbaler „Banjice“ Stefan Popović prvi je uspeo da se upiše u listu strelaca zahvaljući preciznom šutu ispod same prečke, ali i odličnom pasu odbrambenog ograča njegovog tima.

Nepreznost odbrane „Banjice“ i dodavanje lopte golmanu unutar zabranjenog dela terena kažnjeni su indirektnim udarcem koji je ekipa „Ekonomista“ umela da iskoristi za izjednačenje.

Radost fudbalera „Banjice“ je međutim kratko potrajala jer se igrač „Ekonomista“ Stefan Popović vrlo brzo ponovo upisao u listu strelaca. Popović je pred kraj drugog poluvremena imao još jednu veliku šansu za gol, ali je pogodio stativu, pa se na pauzu otišlo rezulatom 2:1 za „Banjicu“.

U nastavku utakmice borba na terenu postala je još oštrija, a igrači oba tima pokazali su veliku požrtvovanost i borbenost. Posle napada koji u prvi mah nije mnogo obećavao igrad „Banjice“ Bojan Pejčić uspeo je da se upiše u listu strelaca što je njegovom tim donelo vođstvo od 3:1.

Posle ovog vođstva „Banjice“ fudbaleri „Ekonomista“ krenuli su da žestoko napadaju protivnički gol, ali se kao veliko pitanje postavilo da li će imati dovoljno vremena da sustignu ovo vođstvo protivnika. Gosti iz Bele Palanke branili su se svim mogućim snagama, ali su napadači domaćeg tima uspeli da probiju njihov „bunker“ još dva puta i da stignu i do izjednačenja od 3:3.

Strelac drugog i izjednačujućeg trećeg gola za „Ekonomist“ bio je Marko Mitrovski.

Turnir u Nišu igraće se do nedelje, 4. septembra, a pobednik će se plasirati na finalni turnir Jelen KUPa u Beogradu i uključiće se u nadmetanje za glavnu nagradu – odlazak na stadion „Park prinčeva“ u Parizu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.