Ženski fudbal ponovo se igra u Kraljevu

Izvor: RTS, 06.Sep.2016, 12:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ženski fudbal ponovo se igra u Kraljevu

Ženski fudbal nije više tabu tema u Srbiji. Danas, postoji preko 40 klubova, a formirana je i razvojne liga ženskog fudbala, i sve veći je broj devojčica koje treniraju i takmiče se. Fudbalski savez Srbije, pomaže u sportskoj opremi i rekvizitima, ali i drugim troškovima koje klubovi imaju. Ženski fudbal od prošle godine, ponovo se igra u Kraljevu.
Lopta, fudbalski teren, kopačke, >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << štucne, dresovi, ali iznad svega želja, i igra može da počne. Kraljevački klub Sloga 036, samo je jedan od 40 koliko ih se takmiči od Razvojne lige sve do Super lige. Veliki je broj talentovanih fudbalerki.

"Veliki je problem kada vršim selekciju i treba odabrati 18, a pojavi se preko 60,70  veoma talentovanih devojčica", kaže Slavka Kanjevac Pašti, selktorka Zapadnog regiona ženske razvojne lige.
U Srbiji ima više od 3.000 fudbalerki. Nedostatak novca je kao i u većini sportova najveći problem. Svi pomažu koliko i kako mogu.
"U predlogu je IO regiona FS Zapadne Srbije da se klubovima koji imaju razvojne grupe pomogne  u delu sportske opreme, odnosno fudbalkskih lopti i rekvizita za takmičenja", kaže Siniša Bradarić, iz FSS.
"Fudbalski savez Srbije pomaže takmičenja plaćanjem  svih službenih lica i prevoza svim klubovima mlađih kategorija ženske razvojne lige", ističe Ljubiša Stanojlović iz FSS.
Kada je  pre godinu dana osnovan ženski fudbalski klub Sloga 036, želja svih je bila da ostanu u ligaškom takmičenju.U međuvremenu ambicije su porasle. Veruju da mogu i do Prve lige.
Darko Đukić, trener ŽFK Sloga 036 smatra da je to realno, s obzirom na igrački kadar koji imaju.
"Što se tiče ambicija za juniorski tim, tu nam je želja da omasovimo selekciju, da što više devojčica zavole i dođu da igraju fudbal", dodaje Đukić.
Uz odlične trenere, i ukoliko sve naučeno primene na terenu, fudbalerke veruju da mogu i do većeg uspeha.
"Potrudićemo se da budemo prvakinje Zapadne grupe, i da idemo u baraž, da uđemo u tu Prvu ligu", kaže Irena Đorđević fudbalerka ŽFK Sloga 036.
"Ja igram fudbal tri godine, mnogo volim treninge, moj uzor je Ronaldo, i volela bih da igram za reprezentaciju," kaže jedanaestogodišnja Milica Miljković, ujedno i najmlađa fudbalerka ŽFK Sloga 036.
Ligaška takmičenja počinju u septembru.
rts.kraljevo@rts.rs
+381 36 333 465
Pogledaj vesti o: Fudbal

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.