Zbog ovoga volimo engleski fudbal: 4:3, u 94. minutu!

Izvor: Mondo, 19.Jan.2019, 16:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zbog ovoga volimo engleski fudbal: 4:3, u 94. minutu!

U utakmici kao na filmu, Vulverhempton pobedio Lester, golom u dubokoj nadoknadi!

Spektakl!

SVAKO od 31.278 prisutnih na Moline stadionu dugo će pamtiti utakmicu kojom je počelo nastupajuće 23. kolo Premijer lige.

Zapamtiće da je Vulverhempton vodio 2:0, pa 3:2, da je Lester oba puta stizao tu prednost, ali i da je Diogo Žota odigrao meč života i trećim golom doneo pobedu domaćina, u 93. minutu:

Vulverhempton - Lester 4:3 (2:0) >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo <<

Prvi Portugalac od Kristijana Ronalda koji je postigao het-trik u Premijer ligi ulepšao je početak godine navijačima "vukova", jer je u 93. minutu savršeno prihvatio perfektnu loptu Raula Himeneza sa desne strane i postavio konačan rezultat.

Bivši igrač Atletiko Madrida prethodno je tresao mrežu volej udarcem (za 1:0), kao i u situaciji "jedan na jedan" sa golmanom gostiju Kasperom Šmajhelom (za 3:2). U međuvremenu je Danca savladao i Rajan Benet posle kornera (za 2:0), ali je Lester na sve te udarce imao spremne odgovore.

Borbeni Džejmi Vardi nije postigao gol za "lisice", ali je uneo ogromnu energiju gostima i podstakao njihov povratak u meč početkom drugog dela. Amerikanac Demari Grej je atletskim trkom u 47. minutu došao u situaciju da pogodi za 2:1, a prvi put je izjednačio mladi Harvi Barns, snažnim udarcem u 51. minutu, kojim je pogodio u nogu defanzivca gostiju dok je lopta letela ka mreži (2:2).

Usledio je Nevesov gol za 3:2, koji ipak nije bio dovoljan za pobedu, jer je legendarni kapiten Lestera Ves Morgan u 87. minutu postavio 3:3, udarcem glavom, posle prekida.

Taj gol kao da je "povukao" goste u napad, pa je Vulverhempton u nadoknadi stvorio dve velike šanse. Kod prve je Džoni Evans omeo Žotu, ali kod druge Portugalac nije imao nikoga oko sebe. Namestio se, šutirao po zemlji i savladao Šmajhela, za konačnih, nezaboravnih 4:3.
Pogledaj vesti o: Fudbal

Nastavak na Mondo...






Povezane vesti

(VIDEO) TAKAV FUDBAL HOĆEMO: Goleada, drama i het-trik Žote u 93. minutu za pobedu Vulverhemptona (VIDEO)

Izvor: Kurir, 19.Jan.2019

Vulverhempton je pogotkom Dioga Žote u 93. minutu pobedio Lester u meču 23. kola engleske fudbalske Premijer lige sa 4:3

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.