Zagreb i Dinamo prave novi Maksimir

Izvor: B92, 31.Okt.2019, 20:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zagreb i Dinamo prave novi Maksimir

Grad Zagreb i fudbalski klub Dinamo postigli su dogovor oko izgradnje novog stadiona

Dogovor su postigli gradonačelnik Milan Bandić i čelnici Dinama predvođeni predsednikim Mirkom Barišićem.

Zaključeno je da se prostor Maksimira sagledava kao kompleksna celina kroz urbanistički konkurs koji će rešiti pitanje stadiona s pomoćnim terenima i atletskog stadiona te odgovarajuće infrastrukture, prenosi Hina.

U saopštenju se navodi da je dogovoreno >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << da će Dinamo na svojoj Skupštini doneti konačnu odluku sa jasnim smernicama definisanim standardima FIFA i UEFA za izgradnju novog stadiona na mestu današnjeg.

Definisano je, takođe, da bi se projekt novog stadiona gradio u partnerskom odnosu Grada i Dinama.

"Nakon odluke Skupštine Dinama može se krenuti u dalje korake vezano za realizaciju ovoga istorijskog projekta veoma važnog za Dinamo – ikonu zagrebačkog sporta, važnog za grad Zagreb, njegovu sportsku memoriju, za sve Zagrepčane i ljubitelje sporta", navodi se u saopštenju Gradske uprave.

Dinamov predsednik Barišić je u septembru kazao da klub već ima simulacije kako bi to moglo izgledati i prema njima će napraviti konkurs za arhitektonsko rešenje.

Stadion bi se gradio u Maksimiru na mestu sadašnjeg, atletski stadion bio bi na Sveticama, a podzemna garaža na Borongaju, kazao je tada Barišić.
Pogledaj vesti o: Fudbal

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.