Za fudbalsku akademiju 9,5 miliona evra

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 02.Mar.2017, 14:23   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Za fudbalsku akademiju 9,5 miliona evra

Fudbalska infrastruktura u Srbiji uskoro će biti poboljšana za objekte Fudbalske akademije u Bačkoj Topoli, koja se gradi zahvaljujući donaciji Fudbalskog saveza Mađarske (FSM) u iznosu od 9,5 miliona evra.

Donacija FSM namenjena je TSC Bačka Topola za formiranje i izgradnju objekata za Fudbalsku akademiju, u kojoj će priliku da se razvijaju dobiti mnogi mladi fudbaleri, a biće održavane i obuke za trenere iz >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << okolnih mesta. Mađarski fudbalski savez već godinama pomaže razvoj fudbala i u drugim zemljama u regionu.

Vlasnik glavnog sponzora TSC Bačka Topola, kompanije SAT-TRAKT , i član Izvršnog odbora FSS Janoš Žemberi istakao je da će Fudbalska akademija TSC u Bačkoj Topoli biti centralno mesto za dalju popularizaciju fudbala u Bačkoj.

"Sredstva od donacije koristiće se za izgradnju centralnog terena Akademije u Bačkoj Topoli. To će biti novi stadion, kao i prateći objekti koji će ispunjavati visoke standarde i zahteve današnjeg fudbala", rekao je Žemberi.

U Akademiji će biti potpuno opremljena teretana, sauna, kao i soba za merenje opterećenja igrača. Biće izgrađena i četiri pomoćna terena, od kojih će tri biti sa veštačkom travom, a jedan će tokom zime biti pokriven.

U Akademiji u Bačkoj Topoli moći će da bude smešteno oko 40 dece, za koju će biti obezbeđena i adekvatna ishrana.

Planirano je da svi radovi na objektima Fudbalske akademije u Bačkoj Topoli budu završeni u roku od dve godine. Sredstva donacije koristiće se i za pomoć oko 10-tak klubova u okruženju Bačke Topole, za poboljšanje njihove infrastrukture i rada.

Cilj TSC Bačka Topola je da realizacijom ovog projekta poboljša uslove za rad sa mladim fudbalerima, kako bi oni mogli da što više napreduju u blizini prebivališta.

U celini, Fudbalska akademija dugoročno treba da dovede do razvoja fudbalskih talenata i fudbalske infrastrukture u Vojvodini i Srbiji.

TSC Bačka Topola, kome je ova donacija pripala, 2013. godine je proslavio 100 rođendan.

U klubu su ponikli i igrali mnogi fudbaleri, među kojima su Laslo Lerinc, Zvezdan Terzić, Zlatko Krmpotić, Nikola Žigić, Andrija Kaluđerović, kao i sadašnji standardni reprezentativac Srbije Dušan Tadić.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Mađari grade stadion u Bačkoj Topoli vredan 9.500.000 evra

Izvor: MozzartSport.com, 02.Mar.2017

Zahvaljujući donaciji Fudbalskog saveza te zemlje..Fudbalska infrastruktura u Srbiji uskoro će biti poboljšana za novi stadion i savremene prateće objekte Fudbalske akademije u Bačkoj Topoli, koja se gradi zahvaljujući donaciji Fudbalskog saveza Mađarske u iznosu od devet i po miliona evra...Kako...

Nastavak na MozzartSport.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.