ZVANIČNO: Italijan novi trener Lajpciga (FOTO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 09.Dec.2021, 15:22

ZVANIČNO: Italijan novi trener Lajpciga (FOTO)

Vraća se u Bundesligu posle dve godine.

Fudbalski klub Lajpcig imenovao je danas Italijana Domenika Tedeska za novog trenera. Kako je saopštio bundesligaški klub, 36-godišnji Tedesko je potpisao ugovor do kraja sezone 2022/2023.

Lajpcig je angažovao novog trenera nakon što je klub u nedelju napustio Džesi Marš, posle tri uzastopna poraza u ligi i neuspelog pokušaja da ekipu odvede u nokaut >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << fazu Lige šampiona, u grupi u kojoj su bili Mančester siti i Pari Sen Žermen. On je imao težak zadatak da ponovo izgradi ekipu, posle odlaska nekolicine važnih igrača.

Welcome to #RBLeipzig, Domenico #Tedesco! 🤝

The 36-year-old takes over from Jesse Marsch as head coach on a deal until June 2023.

🔴⚪ #WeAreLeipzig pic.twitter.com/0GWYAWoiPa

— RB Leipzig English (@RBLeipzig_EN) December 9, 2021

Tedesko nije radio u Bundesligi otkako je dobio otkaz u Šalkeu posle poraza od Mančester sitija 0:7 u Ligi šampiona, u martu 2019. godine. On je posle toga dve sezone trenirao Spartak iz Moskve, koji je napustio u maju, pošto je želeo da se vrati porodici tokom pandemije koronavirusa.

Prvi put otkako je osnovan 2009. godine, Lajpcig je u sred sezone promenio trenera. Ekipa je trenutno 11. na tabeli Bundeslige, a u subotu će dočekati Borusiju iz Menhengladbaha.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

"Dve godine razmišljamo gde će Haland"

Izvor: B92, 10.Dec.2021, 00:55

Fudbalski agent Mino Rajola kaže da već dugo razmišlja o tome u koji će klub otići njegov pulen Erling Haland...Norveški napadač, koji nastupa za Dortmund, uz Kilijana Mbapea, važi za najtraženijeg igrača na tržištu...Real Madrid je zainteresovan, ali i ostali elitni klubovi, poput Mančester...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.