ŽREB ZA EURO 2012: NEMAČKA I HOLANDIJA U GRUPI SMRTI

Izvor: Kurir, 02.Dec.2011, 21:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

ŽREB ZA EURO 2012: NEMAČKA I HOLANDIJA U GRUPI SMRTI

KIJEV - Fudbalske reprezentacije Holandije, Danske, Nemačke i Portugala igraće u "grupi smrti" na Evropskom prvenstvu u Poljskoj i Ukrajini 2012. godine, odlučeno je žrebom u Kijevu.

KIJEV - Fudbalske reprezentacije Holandije, Danske, Nemačke i Portugala igraće u "grupi smrti" >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << na Evropskom prvenstvu u Poljskoj i Ukrajini 2012. godine, odlučeno je  žrebom u Kijevu.

Poljaci koji su koorganizatori takmičenja imali su sreće prilikom izvlačenja i sa njima će u Grupi A igrati susedi Rusija i Češka kao i Grčka.

Drugi domaćin, Ukrajina igraće u Grupi D sa Švedskom, Francuskom i Engleskom dok će se u Grupi C sastati aktuelni šampion Španija, Italija, Hrvatska i Irska.

Najviše uzbuđenja tokom izvlačenja bilo je kada su izvučeni učesnici Grupe B gde će igrati tri bivša evropska šampiona. Nemačkoj, Holandiji i Danskoj pridružiće se Portugal i oni će formirati "grupa smrti".

Druga po snazi grupa prema renomeu ekipa koje su izvučene biće Grupa C gde će igrati poslednja dva šampiona sveta, Španija i Italija a sa njima će nastupati i dve ekipe koje su kroz baraž došle do završnog takmičenja, Hrvatska i Irska.

Nemačka i Holandija sastaće se već u grupnoj fazi takmičenja na Evropskom prvenstvu u Ukrajini i Poljskoj dok će njihov najveći rival za titulu i trenutni šampion Evrope Španija igrati u grupi sa Italijom.

Španija će na šampionatu koji se održava od 8. juna do 1. jula 2012. pokušati da postane prva reprezentacija koja je odbranila titulu šampiona Evrope.

"Grupa je veoma komplikovana. Imamo jedan veliki tim kao što je Italija i dve ekipe koje su lako prošle kroz baraž. Moramo da vodimo računa samo o sebi i dobro se pripremimo da bi nastupili u najboljoj formi", rekao je trener Španije Visente Del Boske.

Španci će prvi meč igrati u Gdanjsku protiv Italije u meču kome će se sastati dva prethodna šampiona sveta.

U grupi C sa Italijom i Španijom su i Hrvatska i Irska koju predvodi italijanski stručnjak Đovani Trapatoni.

"Morate da razmišljate tako da je u fudbalu sve moguće. Ja imam samopouzdanja da verujem u to", rekao je Trapatoni. Grupa C igraće se u poljskim gradovima Gdanjsku i Poznanju.

U Grupi B sataće se trostruki šampion Nemačka i Holandija koja je bila šampion 1988. i finalista prošlog Svetskog prvenstva. Dva tima igraće međusobno 13. juna u Harkovu.

"Uvek smo u teškoj grupi. Ali kada prođete tešku grupu onda ste u dobrom ritmu. Mislim da bi trebali da prođemo dalje", rekao je organizator igre Holandije Vesli Snajder.

U istoj grupi takmičiće se i Danci koji su takođe bili šampioni Evrope kao i Portugal. Mečevi grupe B igraće su u ukrajinskim gradovima Harkovu i Ljvovu.

Domaćin Poljska dobila je lakše protivnike i igraće u Grupi A sa susedima, Rusijom i Českom kao i sa šampionima iz 2004. Grčkom. Utakmica Poljska - Grčka otvoriće prvenstvo 8. juna u Varšavi. Osim u glavnom gradu poljske mečevi će se igrati i u Vroclavu. U Grupi D koorganizator Ukrajina igarće sa Švedskom, Engleskom i Francuskom. Mečevi Grupe D igraće se u Kijevu i Donjecku.

Prvenstvo počinje 8. juna u Varšavi a završiće se 1. jula finalom u Kijevu.

EURO 2012 otvara meč Poljske i Grčke

Sastav grupa za Evropsko prvenstvo u Fudbalu 2012. u Poljskoj i Ukrajini određen je žrebom u Kijevu.

Grupa A: 1. Poljska 2. Grčka 3. Rusija 4. Češka

Grupa B 1. Holandija 2. Danska 3. Nemačka 4. Portugal

Grupa C 1. Španija 2. Italija 3. Irska 4. Hrvatska

Grupa D 1. Ukrajina 2. Švedska 3. Francuska 4. Engleska

Na otvaranju fudbalskog prvenstva Evrope 8. juna 2012. godine u Varšavi sastaće se jedan od suorganizatora Poljska i selekcija Grčke.

Utakmice A i C grupe biće odigrane na stadionima u Poljskoj, a B i D grupe na stadionima u Ukrajini, dok će finale biti 1. jula u Kijevu.

Ovo će biti poslednje EP sa 16 ekipa, jer će na sledećem 2016. u Francuskoj učestvovati 24 reprezentacije.

Raspored utakmica:

A grupa

8. juna: Poljska - Grčka (18), Rusija - Češka (20.45)

12. juna: Grčka - Češka (18), Poljska - Rusija (20.45),

16. juna: Grčka - Rusija (20.45), Češka - Poljska (20.45)

B grupa

9. juna: Holandija - Danska (17), Nemačka - Portugalija (20.45)

13. juna: Danska - Portugalija (17), Holandija - Nemačka (20.45)

17. juna: Danska - Nemačka (20.45), Portugalija - Holandija (20.45).

C grupa

10. juna: Španija - Italija (18), Irska - Hrvatska (20.45)

14. juna: Španija - Irska (18), Italija - Hrvatska (20.45)

18. juna: Hrvatska - Španija (20.45), Italija - Irska (20.45)

D grupa

11. juna: Ukrajina - Švedska (18), Francuska - Engleska (20.45)

15. juna: Ukrajina - Francuska (18), Švedska - Engleska (20.45).

19. juna: Švedska - Francuska (20.45), Engleska - Ukrajina (20.45)
Pogledaj vesti o: Rat u Ukrajini

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.