Vili Sanjol: UEFA je pokazala nepoštovanje

Izvor: B92, 21.Jun.2023, 16:45

Vili Sanjol: UEFA je pokazala nepoštovanje

Selektor fudbalske reprezentacije Gruzije Vili Sanjol rekao je da je UEFA pokazala nepoštovanje prema njegovoj ekipi.

Teren u Škotskoj je bio natopljen usled kiše, a predstavnici Evropske kuće fudbala su insistirali da se utakmica, posle prekida, što pre nastavi.

"Delegat UEFA nam je rekao: 'Moramo da igramo za šest minuta'. Kako možete to da kažete igračima koji su bili unutra oko pola sata, koji >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << nisu jeli oko četiri i po ili pet sati? Kako to možete da kažete profesionalcima?", rekao je Sanjol, preneo je Skaj.

Gruzija je sinoć izgubila od Škotske u Glazgovu sa 0:2, u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo 2024. godine. Utakmica je bila prekinuta sat i 40 minuta zbog natopljenog terena posle jake kiše.

"Čak je i kapiten Škotske (Endi) Robertson rekao u tunelu: 'Možda ne bi trebalo da nastavimo utakmicu'. Mislim da je svima bilo dosta te situacije. Igračima je bilo hladno, nisu se osećali dobro. Svima je bilo dosta čekanja. Posmatrali su nas pomalo kao objekte. (Rekli su): 'Začepi i radi ono što ti kažem da radiš' , naveo je Sanjol.

Na tabeli kvalifikacione Grupe A, Škotska je prva na tabeli sa svih 12 bodova, Gruzija je druga sa četiri boda iz tri utakmice, a četiri boda iz četiri meča ima Norveška.

Španija je četvrta sa tri boda iz dve utakmice, a Kipar je poslednji bez bodova iz tri utakmice.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.