Vest Hem osudio nedolično ponašanje svojih navijača

Izvor: B92, 08.Jun.2023, 15:30

Vest Hem osudio nedolično ponašanje svojih navijača

Fudbalski klub Vest Hem osudio je ponašanje "malog broja svojih navijača".

Saopštenje je usledilo posle finalne utakmice u Ligi konferencija tokom koje je igrač Fjorentine Kristijano Biragi pogođen u glavu predmetom koji je bačen sa tribina.

Vest Hem je sinoć osvojio trofej u Ligi konferencija pošto je u Pragu pobedio Fjorentinu sa 2:1.

Incident se dogodio u 33. minutu kada je Biragi pokušao da izvede korner ispod tribine na kojoj su bili smešteni >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << navijači Vest Hema. Oni su ga gađali flašicama i raznim predmetima, a jedan od njih pogodio ga je u glavu zbog čega je zadobio rasekotinu.

Vest Hem je saopštio da "takvim postupcima nije mesto u fudbalu i da ni na koji način ne predstavlja vrednosti i većine navijača tog kluba".

"Vest Hem bezrezervno osuđuje ponašanje malog broja pojedinaca koji su bacali predmete na teren tokom finala Lige konferencija. U skladu sa našim pristupom nulte tolerancije, svi identifikovani biće prosleđeni policiji i biće im izrečena zabrana ulaska na naš stadion na neodređeno vreme i zabrana putovanja sa klubom", navodi se u saopštenju.

Češka policija je u sredu uhapsila više od 30 navijača zbog nereda u gradu uoči utakmice. Tri osobe i policajac povređeni su u neredima.

Oko 20.000 navijača Vest Hema doputovalo je u Prag zbog utakmice, a mnogi od njih nisu imali ulaznice.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Fudbal

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.