Valke: Bojkot Mundijala u Rusiji je besmislica

Izvor: Blic, 22.Nov.2014, 22:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Valke: Bojkot Mundijala u Rusiji je besmislica

Generalni sekretar Svetske fudbalske federacije (FIFA) Žerom Valke rekao je da bi bojkot Svetskog prvenstva 2018. godine u Rusiji bio „besmislica".

Neki evropski političari predložili su bojkot Mundijala zbog konflikta u istočnoj Ukrajini, za koji mnoge Zapadne zemlje optužuju Rusiju.

Valke je tokom posete Sočiju rekao da su priče o bojkotu pokušaj „provokacije" i izazivanja neslaganja, i >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << da ne uvažavaju „realnost sadašnjeg sveta".

„Nadam se da svet i dalje razume i prepoznaje Svetsko prvenstvo kao sportski događaj, i da on nema veze sa politikom i nijedna grupa ne treba da ga koristi kao političko oruđe", rekao je Valke.

Funkcioner FIFA govorio je posle sastanka sa organizatorima Svetskog prvenstva i obilaska Sočija u pregledanju priprema za turnir.
Pogledaj vesti o: Svetsko prvenstvo

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.