Uprkos pandemiji, navijači u Brazilu će ipak na stadione?

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 23.Sep.2020, 18:21

Uprkos pandemiji, navijači u Brazilu će ipak na stadione?

Sa više od 138.000 preminulih usled oboljevanja od COVID -19, Brazil je druga zemlja u svetu po broju umrlih od te bolesti, a ukupan broj registrovanih slučajeva COVID -19 u toj zemlji iznosi 4,5 miliona, pošto je juče zabeleženo 33.536 novozaraženih.

Uprkos tome, u Brazilu postoje pomaci u pravcu normalizacije životnih prilika, budući da su tamošnje federalne vlasti dozvolile i povratak publike na fudbalske stadione, ali uz početno ograničavanje kapaciteta stadiona >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << na 30 odsto.

Kako navodi BBC , to bi značilo da bi na tribinama čuvenog stadiona "Marakana" u Rio de Žaneiru moglo da se nađe najviše 25.000 ljudi.

Međutim, lokalne vlasti imaju pravo veta na ovu odluku, pa su, na primer, nadležni u gradu Belo Horizonte najavili da do povratka navijača na stadione još neće doći, a slučajevi COVID -19 među igračima i klupskim osobljem remete normalno odvijanje takmičenja u fudbalskim ligama u Brazilu, kao i u Kupu Libertadores.
Pogledaj vesti o: Fudbal

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.