Upoznajte Nevenu  Ivanović, novu damu u sportskoj redakciji RTS

Izvor: Blic, 14.Dec.2014, 10:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Upoznajte Nevenu Ivanović, novu damu u sportskoj redakciji RTS

Nevena Ivanović (25) je novo lice sportske redakcije RTS. Ova mlada, šarmantna devojka za „Blic TV magazin“ otkriva otkud u sportskom novinarstvu, koje sportove najviše voli, ko joj najviše pomaže u redakciji, kako provodi slobodno vreme...

- Umesto da se, kao većina devojčica, igram sa barbikama, ja sam igrala fudbal - kaže kroz smeh Nevena.

Prema njenim rečima, definitivno je razvila ljubav prema sportu trenirajući karate osam godina, a studije >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << sportskog novinarstva na Fakultetu za sport i fizičko vaspitanje nametnule su se kao logičan izbor.

- Jednostavno, volim sve što ima veze sa sportom. Košarka i borilački sportovi su moja slabost. Maštala sam da radim u ozbiljnoj redakciji i posrećilo mi se posle konkursa „Tražimo 100 mladih za 21. vek” na Javnom servisu. Posle dve i po godine različitih krugova testiranja, kada sam već pomišljala da je cela priča nameštena, postala sam deo sportske redakcije RTS-a - kaže Nevena.

Mlada novinarka ističe da ima privilegiju da uči posao od iskusnih kolega koje je donedavno gledala na televiziji.

- Pokušavam na svaki način da kupim zanat. U tome mi najviše savetima pomaže Duško Korać, ali i Peđa Milinković, Aleksandar Stojanović i Slobodan Šarenac. Svi oni, naročito Korać, imaju strpljenja za moju znatiželju i neznanje. Zasad pripremam priloge iz različitih sportova i pripremam se za prezentera sportskog bloka u informativnim emisijama. U sticanju iskustva pred kamerama najviše mi pomaže voditelj Dnevnika Vladimir Jelić. Na samom početku sam, i saveti kolega su mi mnogo dragoceni. Nadam se da ću u jednom momentu dobiti priliku da pravim emisije o borilačkim sportovima - kaže Nevena.

Ona ističe da odmalena strasno navija za jedan beogradski klub, ali da su joj kolege savetovale da to ne otkriva u javnosti dok ne stekne autoritet u profesiji.

- Ne propuštam mečeve košarkaša i fudbalera omiljenog kluba i nadam se da me oko kamere neće uhvatiti kako urlam na tribinama - kaže kroz smeh Nevena za "Blic TV magazin".

Osam žena u redakciji

Trenutno u sportskoj redakciji RTS radi osam novinarki. To su: Tamara Rakić, Bojana Šumonja, Svetlana Danilović, Sanja Vujisić, Marija Katić, Marina Šistov, Nevena Ivanović i Tijana Jeftić.
Pogledaj vesti o: Fudbal

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

LIFESTYLE: Žene u sportskom novinarstvu – Nevena Ivanović

Izvor: HotSport.rs, 14.Dec.2014

Vrlo je česta scena da nam sportske vesti prezentuje neki novinar ili da su komentatori većinom muškarci, ali postoji i određen broj žena koje vole da prate sportske manifistacije i koje podjednako dobro, pa možda čak i bolje, izveštavaju o rezultatima sportskih mečeva. Tako je sportska redakcija...

Nastavak na HotSport.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.