Umro bivši fudbalski reprezentativac Dražen Jerković

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 10.Dec.2008, 15:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Umro bivši fudbalski reprezentativac Dražen Jerković

BEOGRAD - Nekadašnji reprezentativac Jugoslavije i hrvatski fudbalski velikan Dražen Jerković umro je u Zagrebu posle duže bolesti.

Jerković je umro u 72. godini, a agencija Hina prenela je da je najbolji strelac Svetskog prvenstva 1962. godine i prvi selektor reprezentacije Hrvatske umro u utorak uveče od zastoja rada srca.

Jerković je rođen u Šibeniku 1936. godine, a slavu je stekao u zagrebačkom >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << Dinamu, za koji je igrao od 1954. do 1965. U 315 nastupa za "modre" postigao je 300 golova.

Za reprezentaciju Jugoslavije igrao je 21 put i postigao je 11 golova. Na Svetskom prvenstvu u Čileu 1962. bio je najbolji strelac sa četiri pogotka. Sa "plavima" je osvojio i srebrnu medalju naEvropskom prevnstvu 1960. godine.

Kao trener vodio je zagrebački Dinamo, austrijski INCO iz Klagenfurta, Vilah, i Dinamo iz Vinkovaca.

Bio je selektor reprezentacije Jugoslavije koja je na Mediteranskim igrama 1971. u Izmiru osvojila zlatnu medalju. Bio je prvi selektor Hrvatske od osamostaljenja, a reprezentaciju je vodio u tri meča.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Preminuo Dražan Jerković

Izvor: Mondo, 10.Dec.2008

Nekadašnji reprezentativac Jugoslavije i hrvatski fudbalski velikan Dražan Jerković umro je u Zagrebu posle duže bolesti.

Nastavak na Mondo...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.